23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ALPHA BANK

Αλ. Πατέλης: Το deal Alpha – Unicredit αντανακλά την ανακτημένη αξιοπιστία της Ελλάδας

Το deal μεταξύ της Alpha Bank και της Unicredit, για τη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία και πρόταση παράλληλα αγοράς του 9% της ελληνικής τράπεζας από τον ιταλικό τραπεζικό κολοσσό, σχολίασε στο πρακτορείο Bloomberg Αλέξης Πατέλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, “η συμφωνία αποτελεί μία εξαιρετική αρχή για τη διαδικασία αποεπένδυσης και αντανακλά την ανακτημένη αξιοπιστία της Ελλάδας”.

Το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει στο δημοσίευμά του για τη συμφωνία Alpha Bank και Unicredit ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αποεπένδυσης από τις τράπεζές της, που μείωσαν τους δείκτες επισφαλών δανείων τους, αφότου είχαν επιβαρυνθεί με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ προβληματικού χρέος μετά την κρίση του 2010.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει ολοκληρώσει ήδη την πώληση του μεριδίου του στην Eurobank από τις αρχές του Οκτωβρίου και σχεδιάζει την πώληση του 20% που κατέχει στην Εθνική Τράπεζα τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

Στην ανακοίνωσή του σχετικά με την Alpha, το ΤΧΣ ανέφερε σήμερα ότι “θα διορίσει συμβούλους για να εξετάσουν την προσφορά της UniCredit, η οποία “περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία”.

Related posts

Ποιοι κλάδοι δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα στην πανδημία

banks

Ψάλτης: Προχωράμε αποφασιστικά για μείωση NPEs και στήριξη της οικονομίας

banks

Alpha Bank: Πουλάει «κόκκινα» δάνεια 800 εκατ. ευρώ

banks

Alpha Bank: Κάτω του 5% το ποσοστό του Πόλσον – Μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος η Reggeborgh

banks

ΕΕΤ: Ο Γιάννης Κωστόπουλος επάξια χαρακτηρίστηκε ως «πατριάρχης των τραπεζιτών»

banks

Alpha Bank: Δρομολογεί τη διαδοχή του ο Δ. Ματζούνης

banks