18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Ανακατασκευάζονται 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων και 58.000 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Ζωγράφου

Αρχίζει η μεγαλύτερη αστική παρέμβαση στην πρόσφατη ιστορία του Δήμου Ζωγράφου με χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων να ανακατασκευάζονται.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ζωγράφου και Διασύνδεση τους μέσω Δικτύου Διαδρόμων Πεζών»  ύψους 12,4 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί ολοκληρωτικά από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η συγκεκριμένη σύμβαση περιλαμβάνει αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες σε όλο το Δήμο Ζωγράφου και μεταξύ άλλων ανακατασκευές σε 29.000 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων και 58.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστων χώρων.

Η μεγαλύτερη ιστορικά χρηματοδότηση του Δήμου

Μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας δήλωσε: «Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνω στην πόλη μου και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό. Δουλέψαμε σκληρά αυτά τα τέσσερα χρόνια και πλέον φέρνουμε στο Δήμο Ζωγράφου έργα 12,3 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της και θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη διοίκηση θα τα υλοποιήσει. Με νέα πεζοδρόμια και  ανακαινισμένους κοινόχρηστους χώρους, η καθημερινή ζωή των συμπολιτών μου θα γίνει καλύτερη και ομορφότερη και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους, στο να γίνει πράξη η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει ποτέ ο Δήμος Ζωγράφου!

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.

Related posts

Το φίδι της ακροδεξιάς απειλεί την Ευρώπη, της ακρίβειας ζώνει την κυβέρνηση, της μισαλλοδοξίας φωλιάζει σε «ιερά» μυαλά

banks

ΚΙΝΑΛ για μίνι ανασχηματισμό – «Η κυβέρνηση δεν είναι Playmobil!»

banks

Μπάιντεν: «Ο Νετανιάχου περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει το Ισραήλ»

banks

ΚΕΔΕ: Η προστασία των δασών είναι πρωτίστως αποστολή της κεντρικής διοίκησης

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το δάσος της Δαδιάς

banks1

Μητσοτάκης καλεί Ιερώνυμο να παροτρύνει ηλικιωμένους και «καχύποπτους» να εμβολιαστούν

banks