17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Αυτές είναι οι 3 δεξιότητες που θέλουν να δουν στο βιογραφικό σας οι εργοδότες

Η διαφορά μεταξύ της προσφοράς ή της απόρριψης μιας θέσης εργασίας μπορεί να έγκειται στις δεξιότητες – αυτή η μοναδική γραμμή στο κάτω μέρος του βιογραφικού σας μπορεί να μοιάζει με δευτερεύουσα σκέψη, αλλά αυτές οι δεξιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαπραγματευτείτε έναν υψηλότερο μισθό και να ξεχωρίσετε σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Οι νέες τεχνολογίες και οι ανακατατάξεις που σχετίζονται με πανδημίες αναδιαμορφώνουν τις δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες από τον ιδανικό υποψήφιο, αναφέρει το CNBC.

Η πλειονότητα των διευθυντών προσλήψεων (88%) δίνει μεγαλύτερη αξία στις τεχνικές δεξιότητες (hard skills) από ό,τι στις κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) ή το εργασιακό ιστορικό κατά τον έλεγχο των βιογραφικών σημειωμάτων, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ResumeGenius, η οποία διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 800 διευθυντές.

Οι πιο περιζήτητες δεξιότητες

Οι δεξιότητες της τεχνολογίας πληροφορικής (ΤΠ), όπως η τεχνολογία blockchain, η τεχνητή νοημοσύνη και η κυβερνοασφάλεια, είναι οι πιο περιζήτητες σκληρές δεξιότητες που προσλαμβάνουν οι εργοδότες.

Ακολουθούν οι 3 πιο περιζήτητες τεχνικές δεξιότητες που οι εργοδότες θέλουν να δουν στο βιογραφικό σας, σύμφωνα με το Resume Genius:

  • Δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορικής
  • Ανάπτυξη λογισμικού
  • Ανάλυση δεδομένων

Οι τεχνικές δεξιότητες αποτελούσαν πάντα σημαντικό στοιχείο στις αποφάσεις πρόσληψης, αλλά έχουν γίνει «ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα» για τις εταιρείες μετά την έναρξη του ChatGPT στα τέλη του 2022 και την διαφημιστική εκστρατεία AI που ακολούθησε, λέει η Eva Chan, πιστοποιημένη επαγγελματίας συντάκτρια βιογραφικών σημειωμάτων και ανώτερη συντάκτρια ψηφιακών δημοσίων σχέσεων στο Resume Genius.

Αυτό ισχύει ακόμη και για τις μη τεχνολογικές βιομηχανίες: Η Chan λέει ότι έχει παρατηρήσει περισσότερους ανοιχτούς ρόλους στην εκπαίδευση, το μάρκετινγκ και το λιανικό εμπόριο, για παράδειγμα, που ζητούν από τους υποψηφίους να είναι εξοικειωμένοι με την τεχνητή νοημοσύνη ή να εργάζονται με διάφορα προγράμματα λογισμικού.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν συμπεριλαμβάνετε τις τεχνικές δεξιότητες στο βιογραφικό σας ή όταν τις αναφέρετε σε μια συνέντευξη για δουλειά, λέει η Chan, είναι να είστε συγκεκριμένοι και να παρέχετε σαφή παραδείγματα.

Έτσι, αντί να γράψετε «κωδικοποίηση» στις δεξιότητες, για παράδειγμα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τους συγκεκριμένους τύπους κωδικοποίησης που έχετε κάνει για δουλειά, όπως HTML ή Javascript.

Related posts

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο – Με αυξήσεις συνεχίζουν τα τρόφιμα

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Τι θα γίνει με τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη ενίσχυση και επίδομα 800 ευρώ

banks

ΟΗΕ: Επικίνδυνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου η σπατάλη τροφίμων

banks

ΑΑΔΕ: Νέα δομή και αναβάθμιση της φορολογικής διοίκησης

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσο στοίχισε στα νοικοκυριά η πανδημία το 2ο τρίμηνο

banks

ΑΔΕΔΥ: «Πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο με το νέο μισθολόγιο για την ΑΑΔΕ»

banks