23.1 C
Athens
May 20, 2024
Image default
WORLD

Α. Χαρίτσης: Ο Δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε στο Facebook τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας”.

Η ανάρτηση:

Χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι χωρίς την παύση των εχθροπραξιών δεν είναι δυνατή η παροχή βοήθειας στα εκατομμύρια των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων που, εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών από το Ισραήλ και ενώ μετρούν πλέον περισσότερους από 17.000 νεκρούς, αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Οι ΗΠΑ επέλεξαν να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ ενώ η Μ. Βρετανία απείχε. Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το ανείπωτο δράμα των αμάχων.

Ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Related posts

Toyota: Ανακαλεί 1,8 εκατ. οχήματα RAV4 λόγω κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς

banks

Ο Μπλίνκεν ανησυχεί για τις ενισχυόμενες στρατιωτικές σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

banks

Συνομιλία Μπάιντεν-Αμπάς σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Μακρόν προς συμμάχους: Δεν πρέπει να είμαστε “δειλοί” στο ουκρανικό, η ιστορική στιγμή απαιτεί θάρρος

banks

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα

banks

Μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν πελώρια διαρροή αργού στον Κόλπο του Μεξικού

banks