20 C
Athens
May 19, 2024
Image default
WORLD

Βέλγιο: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών από Ισλαμιστή

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ορισμένοι άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας από τα πυρά ενόπλου κοντά στην “Πλας Σενκτελέτ”, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας (η οποία αντιμετωπίζει απόψε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Euro 2024).

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους φωνάζοντας “Αλλάχου Ακμπάρ” (“ο Αλλάχ είναι μεγάλος”), σύμφωνα με το δίκτυο Sud Info, προτού διαφύγει με δίκυκλο.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο, ο δράστης φοράει πορτοκαλί μπουφάν, μαύρο παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι. Εμφανίζεται πεζός, με το όπλο στο χέρι, και αρχίζει να πυροβολεί στο πεζοδρόμιο όποιον βρίσκει μπροστά του.

#BREAKING #Belgium #Bruxelles At least two dead following shooting in Brussels, Belgium. pic.twitter.com/IgSND3c3Lu

— The National Independent (@NationalIndNews) October 16, 2023

Ο κόσμος, μόλις ακούει τους πυροβολισμούς αρχίζει να τρέχει με πανικό, ενώ ο ένοπλος έτρεξε πίσω από δύο άτομα, που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε κτίριο με βιτρίνα. Εκεί τους εγκλωβίζει και φαίνεται να πυροβολεί ξανά.

#BREAKING #Belgium #Bruxelles At least two dead following shooting in Brussels, Belgium. pic.twitter.com/IgSND3c3Lu

— The National Independent (@NationalIndNews) October 16, 2023

Ο δράστης φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει μήνυμα στο οποίο υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει “εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του”.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

O πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

“Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες”, αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται “με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων”.

“Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση”, υπογραμμίζει.

Related posts

Μέτσολα: Με μήνυμα στα ελληνικά συνεχάρη τον Κ. Μητσοτάκη για την εκλογική νίκη

banks

Ρωσία: Επίθεση ουκρανικού drone σε μονάδα αποθήκευσης πετρελαίου στο Μπριάνσκ

banks

Γάζα: Οι περισσότεροι Ισραηλινοί επιθυμούν τη συνέχιση των επιχειρήσεων του στρατού μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς

banks

Ford: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη στο α’ τρίμηνο – “Αγκάθι” το τμήμα “Model e”

banks

Γαλλία: Επιτάχυνε στο 4,1% ο πληθωρισμός όπως αναμενόταν

banks

Έφυγαν από το Ιράν πέντε Αμερικανοί στα πλαίσια της ανταλλαγής κρατουμένων

banks