19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Βιομηχανία: Με αρνητικό πρόσημο ο τζίρος τον Νοέμβριο

Πτωτικά κινήθηκε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία τον περασμένο Νοέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Νοεμβρίου του 2023, υποχώρησε κατά 2,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου του 2022, έναντι αύξησης 18,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Πτώση καταγράφηκε και σε μηνιαία βάση, με τον Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Νοέμβριο του 2023 να σημειώνει μείωση κατά 2%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2023.

Σε επίπεδο 12μηνου, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2022 – Νοεμβρίου 2023, παρουσίασε μείωση 2,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, έναντι αύξησης 33,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,7% τον μήνα Νοέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2022, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 7,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η μείωση αυτή προήλθε από τη μεταβολή του δείκτη του διψήφιου κλάδου: λοιπών ορυχείων και λατομείων.
  • Μείωση κατά 2,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων.

2.Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 2,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Μείωση κατά 2,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

-

Related posts

Μετά το click away έρχεται το click inside – Πώς θα λειτουργεί

banks

Βιομηχανία: Διψήφια άνοδος των τιμών παραγωγού στο ξεκίνημα του 2023

banks

Γιορτάζουμε μαζί τα 80 χρόνια ΑΒ -Με τα «Δώρα του μήνα» μόνο στο AB Click2Shop

banks

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Να δοθεί νέα παράταση στις αιτήσεις για Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

banks

Φοροδιαφυγή: 48ωρα «λουκέτα» από την ΑΑΔΕ σε τρεις επιχειρήσεις

banks

Alpha Bank: Στο 1,2 ευρώ η ανώτατη τιμή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

banks