19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Η Βουλή ενέκρινε το νέο εμπορικό καθεστώς για τη Β. Ιρλανδία που αίρει μετά από δύο χρόνια το πολιτικό αδιέξοδο

Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της αναμόρφωσης των εμπορικών κανόνων της μετά Brexit εποχής στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό τοπικής κυβέρνησης στην περιοχή, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Οι Βρετανοί βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων ενέκριναν τις αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των ελέγχων στα εμπορεύματα που ταξιδεύουν από το νησί της Μεγάλης Βρετανίας προς τη Βόρεια Ιρλανδία, αντιμετωπίζοντας το μεγαλύτερο παράπονο του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού-προτεσταντικού κόμματος της επαρχίας.

Το DUP, του οποίου οι υποστηρικτές θέλουν η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει αναπόσπαστο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και να μην ενωθεί ποτέ με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, είχε δηλώσει ότι μόλις εγκριθούν οι αλλαγές, θα δώσει το πράσινο φως για την αποκατάσταση της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της επαρχίας, βασικό μέρος της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1998 που έδωσε τέλος σε δεκαετίες σεκταριστικής και πολιτικής βίας.

Related posts

Γερμανία: Η ΥΠΕΞ Μπέρμποκ απορρίπτει τη διεύρυνση της λίστας “ασφαλών χωρών προέλευσης”

banks

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διατάσσει τη μείωση του αριθμού αδειών για ανάβαση στο Έβερεστ

banks

Ισπανία και Γαλλία δεν υποστηρίζουν τη διακοπή της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τα παλαιστινιακά εδάφη

banks

Πακιστάν: Συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν λέει πως το κόμμα σκοπεύει να σχηματίσει κυβέρνηση

banks

Τραμπ: Θα επιστρέψει αρχαιότητες που ανήκουν στο Ισραήλ και φυλάσσονταν στην έπαυλή του

banks

Αλβανία: Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Μπερίσα τέθηκε υπό κράτηση κατ’ οίκον στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά

banks