19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: “Πράσινο φως” για την απόκτηση της Activision Blizzard από τη Microsoft για 69 δισ. δολάρια

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft για το ποσό των 69 δισ. δολαρίων, αίροντας το τελευταίο εμπόδιο για τη μεγαλύτερη συμφωνία στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Η ρυθμιστική αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε σήμερα ότι η αναθεωρημένη προσφορά της Microsoft η οποία περιελάμβανε την πώληση ορισμένων δικαιωμάτων στη γαλλική Ubisoft Entertainment SA ικανοποίησε τις όποιες ανησυχίες της για τον ανταγωνισμό.

Η συμφωνία βρισκόταν σε εκκρεμότητα επί μήνες, καθώς αντιμετώπιζε τις ανησυχίες των παγκόσμιων αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχικού βέτο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, απέκτησε απροσδόκητη δυναμική αφού η Microsoft κέρδισε τη δικαστική αμφισβήτηση της συμφωνίας από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη συμφωνία με διορθωτικά μέτρα τον Μάιο.

Μέχρι το καλοκαίρι η Microsoft υπέβαλε εκ νέου μια ουσιαστικά διαφορετική συμφωνία στην CMA σε μια τελευταία προσπάθεια να πάρει το πράσινο φως για τη συμφωνία.

Μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία, η Microsoft θα κατέχει δικαιώματα για μερικά από τα πιο διάσημα franchise του gaming, όπως το Call of Duty και το Diablo, καθώς και το παιχνίδι για κινητά, Candy Crush.

Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft εξαγοράζει εταιρείες παιχνιδιών σε μια προσπάθεια να φέρει κορυφαία παιχνίδια στο οικοσύστημά της.

Related posts

Η Νορβηγία ετοιμάζεται να παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

banks

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ρώσους στρατιωτικούς για την κατάληψη της Αβντιίβκα στην ανατ. Ουκρανία

banks

Βρετανία: Σε πρωτοφανές επίπεδο ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας

banks

Γερμανία: Στο 34% της πρόθεσης ψήφου στη Θουριγγία εμφανίζεται το ακροδεξιό AfD

banks

Πακιστάν: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον εγκατάστασης ουγγρικού ενεργειακού ομίλου

banks

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι εγκαθιστά παράνομα φυλάκια κοντά στα ισραηλινολιβανικά σύνορα

banks