17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
BUSINESS

Ενδιαφέρον από Αμπου Ντάμπι για τη United Group

Η Emirates Telecommunications Group Co. εξετάζει πιθανή εξαγορά της United Group καθώς επιδιώκει περαιτέρω επέκταση εκτός της εγχώριας αγοράς της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η «E&», όπως είναι γνωστή η εταιρεία που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι, έχει αξιολογήσει μια πιθανή αγορά του United Group, είπαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Η ιδιοκτήτρια BC Partners, ενδέχεται να ζητήσει αποτίμηση περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η BC Partners συνεργάζεται με συμβούλους για να διερευνήσει την πώληση του United Group και ενδέχεται να εμφανιστούν άλλοι μνηστήρες, ανέφεραν οι πηγές. Σχεδιάζει να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία πώλησης τον επόμενο μήνα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πώληση τμημάτων της United. 

Η United Group, γνωστή στην Ελλάδα για τη Nova, δραστηριοποιείται σε Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε συμφωνία. Ένας εκπρόσωπος της BC Partners αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος της e& είπε ότι ως εισηγμένη εταιρεία, κρατά ενήμερη την αγορά για τυχόν εξελίξεις και «σε αυτό το στάδιο» δεν υποβάλλει προσφορές για την United Group.

Η BC Partners εξαγόρασε την United Group το 2019 από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών KKR & Co. Πέρυσι, ο κλάδος υποδομής Tawal της Saudi Telecom Co. συμφώνησε να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων πύργων από την United Group για 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Related posts

Attica Bank:Η πανδημία του κορωνοϊού δεν ανέστειλε την επέκτασή της στην τραπεζική αγορά

banks

Επιπλέον εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από τη Seajets

banks

ΔΕΗ: Στο 5,35% μειώθηκε το ποσοστό της Goldman Sachs

banks

Οδηγός προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις προς τις επιχειρήσεις

banks

ΣΕΒΕ: Αύξηση εξαγωγών 20,7% τον Ιούλιο – Σαφείς ενδείξεις για νέο ρεκόρ το 2021

banks

Eurobank: Στόχος οι εκταμιεύσεις δανείων 600 εκατ. στην Κρήτη

banks