18.1 C
Athens
May 12, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Στάσιμη σε τριμηνιαία βάση η οικονομία το γ’ τρίμηνο

Στάσιμη, σε τριμηνιαία βάση, παρέμεινε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, μετά την αύξηση κατά 0,2% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση, το βρετανικό ΑΕΠ διευρύνθηκε το γ’ τρίμηνο κατά 0,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Η παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών το ίδιο διάστημα συρρικνώθηκε κατά 0,1%, πτώση όμως που αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 0,1% του τομέα των κατασκευών, ενώ ο κλάδος της μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε ότι ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει “το μοναδικό μεγάλο εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη” της χώρας, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να παραμένει στο 6,7%, σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο.

“Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας μας αυτήν τη στιγμή είναι να τηρήσουμε το σχέδιό μας και να χτυπήσουμε τον πληθωρισμό αποφασιστικά”, τόνισε ο Χαντ.

“Η φθινοπωρινή έκθεση θα επικεντρωθεί στο πώς θα επαναφέρουμε την οικονομία σε τροχιά υγιούς ανάπτυξης, ξεκλειδώνοντας τις επενδύσεις, προσελκύοντας εκ νέου τους ανθρώπους στην αγορά εργασίας και μεταρρυθμίζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες μας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα μας”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Ανάπτυξης.

Related posts

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το Κίεβο, λέει ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

banks

Γάζα: Η μοίρα ενός βασανισμένου λαού

banks

“Κουρασμένη” η γερμανική κυβέρνηση

banks

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 1.000 Αφγανοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις από τον Αύγουστο του 2021 (ΟΗΕ)

banks

Διπλωματικό “επεισόδιο” ΗΠΑ – Ν. Αφρικής για νοτιοαφρικανικά όπλα που εστάλησαν στη Ρωσία – Διατάχθηκε έρευνα

banks

Πολωνία: Ο πύραυλος που έπληξε το χωριό Πρζεβόντοφ τον Νοέμβριο του 2022 ήταν ουκρανικός

banks