19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
WORLD

Γάζα: Το Ισραήλ κατέλαβε τις έδρες κυβέρνησης, κοινοβουλίου και αστυνομίας της Χαμάς στη Λωρίδα

Οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσαν επισήμως ότι τα στρατεύματα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και της Ταξιαρχίας Πεζικού Γκολάνι κατέλαβαν πολλά κυβερνητικά-κρατικά κτίρια της Χαμάς στις συνοικίες Σέιχ Ιτζλίν και Ριμάλ της πόλης της Γάζας.

Μεταξύ των τοποθεσιών που κατέλαβαν τα ισραηλινά στρατεύματα είναι το κοινοβούλιο της Χαμάς, το κυβερνητικό συγκρότημα κτιρίων της και το αρχηγείο της αστυνομίας.

Οι IDF σημείωσαν ότι τα στρατεύματα κατέλαβαν τη λεγόμενη “Οικία του Κυβερνήτη” στη Γάζα, η οποία στέγαζε γραφεία της Χαμάς για τη στρατιωτική της πτέρυγα και την αστυνομία, γραφεία της υπηρεσίας Πληροφοριών της Χαμάς και άλλους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν για την προετοιμασία της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Οι IDF τόνισαν επίσης ότι κατέλαβαν το κτίριο της Σχολής Μηχανικών του πανεπιστημίου της Γάζας, το οποίο η ισλαμιστική οργάνωση “χρησιμοποιούσε ως ινστιτούτο για την παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων” και ένα άλλο συγκρότημα της Χαμάς με βάση εκπαίδευσης, κέντρο διοίκησης, αίθουσες ανακρίσεων και κελιά κράτησης.

Εικόνες που διέρρευσαν νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν Ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας και στο αρχηγείο της στρατιωτικής αστυνομίας.

IDF announces that troops of the 7th Armored Brigade and Golani Infantry Brigade have captured several Hamas governmental buildings in the Gaza City neighborhoods of Sheikh Ijlin and Rimal.

Among the sites captured by the troops were the Hamas parliament, its government complex,… pic.twitter.com/kbhmUiS2iT

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 14, 2023

Related posts

Τι κρύβει η σιωπή της Λαγκάρντ για τα επιτόκια της ΕΚΤ στο Τζάκσον Χολ

banks

Ρωσία: Η αποχώρηση από τη New START μας έδωσε νέες προοπτικές ασφαλείας

banks

ΕΕ: Καλεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προετοιμαστούν για τυχόν εκτελέσεις “ζωντανά” από τη Χαμάς

banks

Ουγκάντα: Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο

banks

Ευρώπη: Αυξημένες κατά 21% τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυτοκινήτων

banks

Το Ισραήλ δηλώνει: Από σήμερα αυξάνονται τα πλήγματα στη Γάζα – Χαμάς: Δεν συζητάμε για ομήρους στρατιωτικούς

banks