17.2 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Πέμπτη το βράδυ σε νοσοκομείο της πόλης Ούλτσεν, νότια του Αμβούργου, στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Υπάρχουν περισσότεροι από 10 τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά, επεσήμανε η ίδια πηγή. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 22:45 (τοπική ώρα, 23:45 ώρα Ελλάδας) και, όταν έφθασαν επιτόπου οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ήταν ορατές φλόγες στον τρίτο όροφο και υπήρχε “πολύς καπνός”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. “Ακούγονταν εκκλήσεις για βοήθεια”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί προχώρησαν στην απομάκρυνση ανθρώπων από το νοσοκομείο κι έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς. Σήμερα το πρωί ακόμη δεν είχαν εξακριβωθεί τα αίτια της πυρκαγιάς και οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στο νοσοκομείο ενδέχεται να ξεπερνούν το ένα εκατ. ευρώ, ανέφερε η αστυνομία.

Related posts

Λωρίδα της Γάζας: Ποια είναι η ανθρωπιστική κατάσταση στον υπό πολιορκία θύλακα

banks

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Στα σκαριά ακόμη η ψηφιακή διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ

banks

ΗΠΑ: Μετά τους Πεζοναύτες, χωρίς αρχηγό μένει και ο Στρατός Ξηράς

banks

Ολλανδός ΥΠΕΞ: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διασφαλίσσουμε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει

banks

Παραδοχή Τουρκίας ότι έχασε drone στη βόρεια Συρία – Δεν κατονομάζει τις ΗΠΑ για την κατάρριψη

banks

Απειλές Σοϊγκού: Ίσως χρησιμοποιήσουμε κι εμείς βόμβες διασποράς αν οι ΗΠΑ στείλουν τέτοια όπλα στην Ουκρανία

banks