18.1 C
Athens
April 30, 2024
Image default
WORLD

Δανία: Φλέγεται το ιστορικό κτίριο του χρηματιστηρίου στην Κοπεγχάγη

Στις φλόγες τυλίχθηκε το ιστορικό παλιό κτίριο του χρηματιστηρίου της Δανίας στο κέντρο της Κοπεγχάγης, έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Το κτίριο Børsen, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης και η φωτιά θύμισε την καταστροφή που είχε υποστεί ο Ναός της Παναγίας των Παρισίων το 2019.

BREAKING:

Denmark is having its “Notre Dame moment”

The historical Børsen Stock Exchange building in Copenhagen is on fire.

It was built in 1625 and is one of the city’s most beautiful buildings with its elegant spire

Yesterday was the 5th anniversary of the Notre Dame fire pic.twitter.com/8j6bPsHvaD

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 16, 2024

Όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο μπόρεσαν να φύγουν, ενώ πολίτες έσπευσαν να διασώσουν μερικούς από τους ιστορικούς πίνακες ζωγραφικής του.

Her faldet spiret af Børsen i København under voldsom brand den 16.04.2024. Se mere på https://t.co/ocJf7fskzf pic.twitter.com/3bfHCrcPzW

— Presse-fotos.dk (@pressefotosdk) April 16, 2024

Ο υπουργός Πολιτισμού Jakob Engel-Schmidt δήλωσε ότι 400 χρόνια δανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1625, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοινοβούλιο της Δανίας, το Folketing, που στεγάζεται στο παλιό βασιλικό παλάτι του κάστρου Christiansborg. Τα δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κοντινή πλατεία εκκενώθηκε.

Το παλιό χρηματιστήριο ανακαινιζόταν και είχε καλυφθεί με σκαλωσιές και προστατευτικό πλαστικό κάλυμμα. Σήμερα στεγάζει το Εμπορικό Επιμελητήριο της Δανίας.

Ο τοπικός τεχνίτης Henrik Grage δήλωσε στη δανική τηλεόραση ότι ήταν μια τραγική μέρα. “Αυτή είναι η δική μας Παναγία των Παρισίων”, είπε, συγκρίνοντάς την με την πυρκαγιά που κατέκαψε την οροφή και την κορυφή του καθεδρικού ναού στο κέντρο του Παρισιού σχεδόν ακριβώς πριν από πέντε χρόνια.

Un violento incendio è scoppiato alla Borsa di #Copenaghen, un edificio risalente al XVII secolo. La celebre guglia, dalla forma che ricorda quattro code di drago unite tra loro, alta oltre 50 metri, è crollata dopo essere stata avvolta dalle fiamme. pic.twitter.com/mE8eLd2oXm

— Repubblica (@repubblica) April 16, 2024

Πηγή: TheToc

Related posts

Ρωσία: Επίσκεψη στην Κίνα τον Οκτώβριο σχεδιάζει ο Πούτιν

banks

Αζερμπαϊτζάν: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεν υπάρχει τελική συμφωνία

banks

Τουρκία: Επενδυτικό “σαφάρι” της Κεντρικής Τράπεζας στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου

banks

Ο Λευκορώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να επαναληφθούν οι επαφές με την Πολωνία

banks

Η Ουκρανία αναστέλλει τον “διάδρομο” μεταφοράς σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

banks

De Cos (ΕΚΤ): Αύξηση 25 μ.β. τον Ιούλιο και… βλέπουμε

banks