21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Δεν πείθουν τους πολίτες Μητσοτάκης και κυβέρνηση με τα μέτρα για την οπαδική βία

Στάχτη στα μάτια της κοινωνίας με μπόλικη επικοινωνιακή διαχείριση επιχειρεί η κυβέρνηση στο φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας με έρευνα κοινής γνώμης να δείχνει πως οι πολίτες δεν «τσιμπάνε» και τη συντριπτική πλειοψηφία να λέει πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν δραστικά το φαινόμενο.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ACTION 24 εκτός από την εκτίμηση και την πρόθεση ψήφου καταγράφει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας, το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και τα μέτρα που ελήφθησαν για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα στο ερώτημα αν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσουν δραστικά την οπαδική βία μόνο το 29.2% το πιστεύει. Αντίθετα, το 66.4% των ερωτηθέντων κρατούν επιφυλακτική ή ανοικτά αρνητική άποψη.

Χαμηλά είναι για την κυβέρνηση και τα ποσοστά αποδοχής του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το 31.7% δηλώνει ικανοποιημένο και 60.4% έχει αντίθετη άποψη.

Διχασμένη είναι η κοινωνία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το 42.7% τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των έναντι ενός 53.3% που τάσσεται κατά. Το 24.5% τάσσεται υπέρ της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, με το 71.8% να έχει αντίθετη άποψη.

Παραμένει η ακρίβεια νούμερο ένα πρόβλημα

Όπως σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έτσι και σε αυτή, η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα μακράν (60,6%) και ακολουθούν η Οικονομία (37%), η εγκληματικότητα/ φαινόμενα βίας (22.4%), η κατάσταση στο ΕΣΥ (4.8%), η ανεργία (14.2%) και τέλος τα εθνικά θέματα/ελληνοτουρκικά (9.7%).

Στο βαθμό αισιοδοξίας εμφανίζεται μια έντονη απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας την νέα χρονιά που μπαίνει με το 67.3% να δηλώνει λίγο και καθόλου και το 31.8% πολύ και αρκετά.

Κυρίαρχη η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό σκηνικό

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη καθώς συγκεντρώνει 38.6% (38.5% στην έρευνα Νοεμβρίου) έχοντας διαφορά 23.1% από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 15.5% (16% πριν ένα μήνα). Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος με 13.4% (14.7% πριν ένα μήνα). Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται με 9.2% το Κ.Κ.Ε, 6.7% η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, 3.5% η ΝΙΚΗ, 2.7% οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, 2.6% η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ , 2.6% η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και 2.3% το ΜΕΡΑ25.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα με 13,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην τρίτη θέση με 11,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση με 5,9% και Νίκη οριακά εντός Βουλής με 3,1%. Εκτός του ορίου του 3% μένουν οι Σπαρτιάτες με 2,4%, Νέα Αριστερά και Πλεύση με 2,3% και ΜέΡΑ25 με 2,1%.

Μητσοτάκης ο καταλληλότερος

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού με 37.3% και τον Σ. Κασσελάκη να ακολουθεί με 7.8%.  Τρίτος ο Ν. Ανδρουλάκης με 5.6%, τέταρτος ο Δ. Κουτσούμπας με 4.4% και χαμηλότερα οι Κ. Βελόπουλο με 4.6% , Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2.3% Δ. Νατσιός, Α. Χαρίτσης και Β.Στίγκας με 0.8%, 0.7% και 0.5% αντίστοιχα. Το 33.1% απαντά τον ΚΑΝΕΝΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά

Πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους ψηφοφόρους Ιουνίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται το 29.3%, λίγο το 24.7% και καθόλου το 43.3%

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 44.3% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με πρόεδρο τον Σ. Κασσελάκη, το 44.3% θεωρεί ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις και το 11.3% δεν απαντά.

Για την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στην ειδική ερώτηση αν θα μπορούσαν να την ψηφίσουν, σίγουρα απαντά το 2.8%, θα μπορούσε το 21.9% και το 69% δεν θα μπορούσε να την ψηφίσει ποτέ.

Related posts

Lockdown: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων – Τι περιλαμβάνει

banks

Βασίλης Κικίλιας: «Εθνική προσπάθεια για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δάση και περιουσίες» – Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

banks

ΣΥΡΙΖΑ σε αναβρασμό: Έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις – Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες

banks

Κεραμέως – Δεν θα υπάρξει οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων – Τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια

banks

Στέφανος Τζουμάκας: Όσοι δεν έχουν αρχές, παίζουν διπλά παιχνίδια

banks

Άγνωστη τοξική ουσία εισέπνευσαν οι εργαζόμενες στο Δήμο Ιωαννιτών; Τι πληροφορήθηκε το in

banks1