21.4 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στη Wall Street- Όλα τα βλέμματα στη Fed

Κέρδη στη Wall Street- Όλα τα βλέμματα στη Fed

Άνοδο σημειώνουν στο άνοιγμα της σημερινής (20/9) συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, αναμένοντας την ανακοίνωση της FOMC αναφορικά με τις αυξήσεις στα επιτόκια.

 

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,41% στις 34.660,07 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει 0,31% στις 4.457,14 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,29% στις 13.718,03 μονάδες.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίασης της, με τις αποφάσεις να καθίστανται γνωστές στις 9.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η FOMC θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στις 19-20 Σεπτεμβρίου σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, που αποτελεί υψηλό 22 ετών.

Αυτήν τη στιγμή, η πιθανότητα για μια νέα παρέμβαση στα επιτόκια, η 12η από τον Μάρτιο του 2022, ανέρχεται στο 29% για τη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου.

Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υπαναχωρεί από τα πρόσφατα υψηλά 16ετίας, καθώς μειώνεται κατά 2 μονάδες βάσης και αναδιπλώνεται στο 4,343%. Αντίστοιχη αποκλιμάκωση παρατηρείται τόσο στα 2ετή, όσο και στα 30ετή.

Την ίδια στιγμή, η υποχώρηση των τιμών στην αγορά πετρελαίου συμβάλλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.  Το πετρέλαιο έχει καταγράψει σημαντική άνοδο τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, χάρη στους σημαντικούς περιορισμούς της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+. 

  • δείκτες
  • επιτόκια
  • Wall Street
  • FED

    Related posts

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

    banks

    Ανάκαμψης συνέχεια στη Wall Street-Ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

    banks

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    banks

    Επιφυλακτικότητα στο ξεκίνημα τις εβδομάδας για τις ευρωαγορές

    banks

    Η Κίνα παρέσυρε σε πτώση τις ασιατικές αγορές

    banks

    Ασιατικές αγορές: Συγκρατημένη επιστροφή στα κέρδη

    banks