20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
MARKETS

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Με βαριές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη (16/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,57% στις 497.98 μονάδες, με όλους τους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 3,1%, ενώ οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 2,6%.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν μικρότερες απώλειες, της τάξης του 1%, αφού η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη πρώτου τριμήνου. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 1,46%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε ήπια άνοδο 0,13% στις 17.766,85 μονάδες, o βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,81% στις 7.821,64 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,40% στις 7.932,61 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διολίσθησε κατά 1,65% στις 33.395,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε πτώση 1,50% στις 10.526,90 μονάδες, ενώ και ο πορτογαλικός PSI έκλεισε 0,71% χαμηλότερα, στις 6.224,16 μονάδες.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι αυξημένες μετά την εκτεταμένη επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στο Ισραήλ, το βράδυ του Σαββάτου. Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να προβεί σε αντίποινα, όμως περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Οι σύμμαχοι έχουν ζητήσει ψυχραιμία, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο ενός πολύ μεγαλύτερου πολέμου στην περιοχή.

Στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στο 4,2%, από 3,9% πριν από ένα χρόνο, ενώ η αύξηση των τακτικών μισθών -εξαιρουμένων των μπόνους- ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, κατά 6%.

«Η τελευταία έκθεση για την απασχόληση είναι μια λιγότερο ξεκάθαρη έκθεση, όμως οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μάλλον θα την εκλάβουν ως καθαρά αρνητική, με βάση τα στοιχεία για τους μισθούς». Η έκθεση μάλλον μεταθέτει τη μείωση των επιτοκίων τον Αύγουστο και όχι τον Ιούνιο, δήλωσε ο οικονομολόγος της ING Developed Markets James Smith.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #απώλειες #Πτώση #Μέση_Ανατολή

Related posts

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές: Νέα στοιχεία και ουκρανικό στο επίκεντρο

banks

Πίεση σε χαμηλά διμήνου για τις ασιατικές μετοχές

banks

Τραπεζικό sell off στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Wall Street: Άντεξε στις πιέσεις της Moody’s και του πληθωρισμού

banks

Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

banks

«Ψύχραιμες» απώλειες στη Wall Street μετά το χθεσινό sell off

banks