19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Διέκοψαν την ηλεκτροδότηση σε 191 πλημμυροπαθείς αγρότες – Επιβεβαίωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Οι αγρότες που είδαν τις περιουσίες τους να παρασύρονται από ορμητικούς χειμάρρους κατά τη φονική πλημμύρα που έπληξε τη Θεσσαλία βρίσκονται αντιμέτωποι και με τις διακοπές ρεύματος όπως επιβεβαιώνει η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης γνωστοποίησε πως ο διαχειριστής επιβεβαίωσε ότι έχει κοπεί ήδη το ρεύμα σε 191 πλημμυροπαθείς ενώ «εκκρεμούν 823 παρόμοια αιτήματα προς υλοποίηση» όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Αναστάσιος Μάνος.

«Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο», σχολιάζει ο Βασίλης Κόκκαλης

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως: «τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψαν περιουσίες, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας, η κυβέρνηση ακόμη… εξαγγέλλει «σχέδιο νόμου» για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών σε σχέση με τις ενεργειακές τους ανάγκες. Την ίδια ώρα ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του, κόβοντας το ρεύμα σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς αγρότες! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Από τη μία η «για τα μάτια του κόσμου» συμπόνοια του κ. Μητσοτάκη και από την άλλη η ανάλγητη πραγματικότητα που σπρώχνει στο γκρεμό την κοινωνία. Λες και ήταν δύσκολο με μία υπουργική παρέμβαση να αναστείλουν κάθε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας! Ντροπή και μόνον ντροπή! Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

Η απάντηση από την αρμόδια υπουργό

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, απάντησε στον Β. Κόκκαλη ότι «προωθείται άμεσα σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση οφειλών ηλεκτρικής ενέργειες σε πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023. Το εν λόγω σχέδιο νόμου ορίζει αφενός ότι, για τα έτη 2024 και 2025 αναστέλλεται η καταβολή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πληγέντων από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας με παροχή αγροτικής χρήσης, που αφορούν καταναλώσεις μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2023, αφετέρου ότι, οι οφειλές που αφορούν το ανωτέρω διάστημα δύναται να ρυθμιστούν εντός πενταετίας από 01.01.2026 με μηδενικό επιτόκιο για τους πληγέντες. Το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει στο ακέραιο το σύνολο της έντοκης επιβάρυνσης με ισόποση επιχορήγηση του εκάστοτε παρόχου».

Related posts

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Οι εφημερίδες του Πειραιά, γινόμαστε δημοσιογράφοι – παρουσιαστές» για παιδιά 

banks

Σε εξέλιξη το 15ο συνέδριο της ΝΔ – Δείτε live

banks

Οικονόμου: Οι πολίτες στις εκλογές καλούνται να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν – Πότε θα διαλυθεί η Βουλή

banks1

Στη Μασσαλία ο Μητσοτάκης – Συμμετέχει στο συνέδριο «Μεσόγειος μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030»

banks

Βάνα Μπάρμπα: Συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου

banks

Αποχώρησε η πρώην υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Εκπαιδευόμενος μάγος ο Κασσελάκης»

banks1