17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
NATIONAL BANK

Εθνική: Αντλεί 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,875% – Πάνω από 1,75 δισ. οι προσφορές

Ισχυρή ήταν η ζήτηση εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας, μέσω του οποίου θα αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές την ώρα που τρέχει παράλληλα προαιρετική προσφορά επαναγοράς παλαιότερης έκδοσης.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές για την έκδοση ξεπέρασαν τα 1,75 δισ. ευρώ συμπιέζοντας το επιτόκιο στο 5,875% από την περιοχή του 6,25% που είτε τεθεί στην αρχική καθοδήγηση, με την τράπεζα να αντλεί 500 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε γίνει γνωστό από χτες, η ΕΤΕ έδωσε εντολή στις Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe, IMI-Intesa Sanpaolo, J.P. Morgan, Morgan Stanley και Natixis να προχωρήσουν ως Joint Bookrunners στην έκδοση ομολόγου ωρίμανσης 11,25 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 6,25 χρόνια  (11.25NC6.25) που αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ενημερώσει επίσης χτες η τράπεζα, παράλληλα τρέχει προαιρετική πρόταση εξαγοράς ομολογιών Tier 2 (Μειωμένης Εξασφάλισης) αξίας 400 εκατ. ευρώ που λήγουν το 2029.

Ο διακανονισμός της πρότασης εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών αναμένεται να λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

Related posts

Εθνική Τράπεζα: Λύσεις προστιθέμενης αξίας για την πράσινη μετάβαση των ναυτιλιακών εταιρειών

banks

Στην CarVal Investors πουλήθηκαν ανεξασφάλιστα NPLs της Εθνικής Τράπεζας

banks

Τρία ξενοδοχεία στο “σφυρί” από την ΕΤΕ

banks

Ανάσα για την Εθνική Τράπεζα η τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ

banks

Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει βήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

banks

Πιθανή η επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στον δείκτη MSCI

banks