21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

Ειρηνευτική διάσκεψη για τη Γάζα προτείνει ο Ερντογάν

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε έντονα το Ισραήλ για τη στάση του απέναντι στους Παλαιστίνους. Ζήτησε κατάπαυση του πυρός και από τα δυο μέρη.

Στην σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο πρόεδρος Ερντογάν επευφημούμενος συνεχώς από το ακροατήριό του, επιτέθηκε με έντονο τρόπο κατά του Ισραήλ για τις θηριωδίες του, όπως είπε, κατά κατά των Παλαιστινίων. Τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον λαό του Ισραήλ, αλλά επέκρινε επανειλημμένα την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα μαχητών που υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Ο Ερντογάν προέτρεψε και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης για άμεση κατάπαυση του πυρός. “Οι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσουν”, είπε, ζητώντας την επείγουσα παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Ερντογάν είπε ότι οι δυο πλευρές και η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσουν προσοχή στα διδάγματα από προηγούμενες αποτυχημένες ειρηνευτικές συνομιλίες, προσθέτοντας ότι η Τουρκία πρότεινε μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη Παλαιστίνης-Ισραήλ. Η “ενότητα” των Παλαιστινίων είναι απαραίτητη είπε για να ανοίξει ο δρόμος για μια τέτοια διάσκεψη, υπονοώντας την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πηγή: Deutsche Welle

Related posts

Ιταλία: Με τα τρακτέρ μέχρι το Κολοσσαίο

banks

Βρετανία: Εκκρεμούν 173.000 αιτήσεις ασύλου

banks

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ρωσίας θέλει ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας

banks

BT Group: Νέα CEO η Allison Kirkby

banks

Τουρκία – εκλογές: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο εμφανίστηκε σε προεκλογική συγκέντρωση ο Κιλιτσντάρογλου

banks

Περισσότερο αισιόδοξη για την παγκόσμια ανάπτυξη η Citigroup – Υφεση μόνο το δ’ τρίμηνο στις ΗΠΑ

banks