21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί το ΕΒΕΘ

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και τον πρόεδρο του δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στην επιιστολή, που υπογράφεται από τον Α΄ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, επισημαίνεται πως «ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής». Ωστόσο, όπως σημειώνει το ΕΒΕΘ «ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου μας είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση POS».

Επιπλέον, «μας τίθεται συχνά από τα μέλη μας το ερώτημα γιατί να επιβαρύνονται με κρατήσεις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, οι οποίες διενεργούνται υποχρεωτικά μέσω των Τραπεζών, βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου» τονίζεται στην επιστολή.

Με βάση τα παραπάνω, το ΕΒΕΘ ζητεί να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

Related posts

Ανεργία: Σε μονοψήφιο ποσοστό τον Οκτώβριο – Υποχώρησε στο 9,6%

banks

Καταλύματα – εστίαση: Εκτινάχθηκε στα 16,45 δισ. ο τζίρος το 2022

banks

Αναθερμαίνεται η αγορά κατοικίας – Δανεισμός tailor made από την Τράπεζα Πειραιώς

banks

Οικονομική ενίσχυση σε ροδακινοπαραγωγούς που επλήγησαν από τις βροχές του Ιουνίου

banks

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας -Επένδυση 60 εκατ. ευρώ

banks

ΕΥ: Πάνω από το 1/3 των εργαζόμενων είναι πιθανό να παραιτηθούν τους επόμενους 12 μήνες – Τι τους ανησυχεί

banks