25.8 C
Athens
May 7, 2024
Image default
MARKETS

Πλησιάζει τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Πλησιάζει τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Ανοδικά κινείται και στη σημερινή (7/2) συνεδρίαση η Wall Street.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,22% στις 38.607,16 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,35% στις 4.971,60 μονάδες, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν μία ακόμα σειρά από τριμηνιαία αποτελέσματα και κατευθύνονται προς το δεύτερο μισό της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών κερδών. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 0,24% στις 15.646,28 μονάδες.

Η Snap σημειώνει πτώση 31.63%, λόγω μειωμένων εσόδων και αδύναμων προβλέψεων, ενώ η Ford κερδίζει 1,66% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και εξέδωσε υψηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για το σύνολο του νέουέτους. Η Enphase Energy σημειώνει άνοδο 15,68%, δίνοντας ώθηση στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας μαζί με τη Solaredge Technologies, η οποία κερδίζει 7,15%.

Η ισχυρή περίοδος κερδών, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αποτελεί πηγή ισχύος στη Wall Street. Μεγάλο μέρος των κερδών προήλθε από εταιρείες που επικεντρώνονται στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, ένα φαινόμενο που συνέβαλε επίσης στη στενή διασπορά της αγοράς.

Παρά τα σημάδια ανθεκτικότητας, οι αμφιβολίες έχουν παρεισφρήσει αφού ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell σηματοδότησε την περασμένη εβδομάδα πως  οι επενδυτές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για μια στροφή της κεντρικής τράπεζας. Επανέλαβε τα σχόλια αυτά, οδηγώντας πολλούς να πιστεύουν ότι, φέτος, μπορεί να υπάρξουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων από τις αναμενόμενες. Τα λεγόμενα του Powell έχουν υποστηρίξει και άλλοι αξιωματούχοι της Fed.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένη μία ακόμα σειρά από ομιλίες στελεχών της Fed, ενώ μετά το κλείσιμο της Wall Street αναμένονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Walt Disney, PayPal  και Arm Holdings.

#Wall_Street #nyse #S&P_500

Related posts

Wall Street: Κοντά σε νέα ρεκόρ στη «δύση» του 2023

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Η Fitch κλυδωνίζει τις κινεζικές μετοχές – «Απογειώθηκε» η Alibaba

banks

Νέο τραπεζικό sell off στη Wall Street-Διατηρήθηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από την αγορά εργασίας

banks

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού δίνει «φτερά» στη Wall Street

banks