18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: 2,3 εκατ. ωφελούμενοι – Ποιοι θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση τον Δεκέμβριο

Στα 2,3 εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των πολιτών που θα επωφεληθούν από το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε ασθενείς οικονομικά ομάδες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, εξειδικεύοντας το μέτρο που ανακοίνωσε το πρωί ο πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο – 350 εκατ. σε ευάλωτους

352 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους πολίτες τα Χριστούγεννα

«Η οικονομία έχει υπεραποδώσει και αυτό έχει θετική αντανάκλαση και στον προϋπολογισμό, ο οποίος όπως φαίνεται από τα στοιχεία έχει υπερβεί τον στόχο παρά τις δυσκολίες. Ετσι πια μπορούμε να πούμε με αρκετά μεγάλη σιγουριά ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και θα μας περισσέψουν χρήματα που θα είναι πάνω από τον στόχο που έχει τεθεί. Επομένως, η κυβέρνηση το πλεόνασμα αυτό το επιστρέφει στην κοινωνία. Το πλεόνασμα αυτό φέτος θα είναι φέτος 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα

Για τους δικαιούχους του επιδόματος ο κ. Χατζηδάκης είπε:

  • «Μιλάμε για 1,5 δόση επιδόματος παιδιού. Το ποσό εδώ είναι 125 εκατ. και οι δικαιούχοι είναι περίπου 800.000.
  • Μιλάμε για το 50% της μηνιαίας δόσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο προϋπολογισμός είναι 24 εκατ. και οι ωφελούμενοι είναι 210.000 συμπολίτες μας.
  • Μιλάμε επίσης για μία στήριξη των αναπήρων για τα επιδόματα που δίνονται μέσω του ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ. Ο προϋπολογισμός είναι 45 εκατ. οι ωφελούμενοι 225.00 και η ενίσχυση είναι 200 ευρώ.
  • Επίσης μιλάμε για μία πρόσθετη στήριξη των συνταξιούχων που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν προσωπική διαφορά αλλά είναι ελάχιστη, κάτω από 10 ευρώ. Η ενίσχυση αφορά δηλαδή χαμηλοσυνταξιούχους και για ανασφάλιστους υπερήλικες. Εδώ θα έχουμε μία ενίσχυση 150 ευρώ. Μιλάμε για κόστος στον προϋπολογισμό της τάξης των 158 εκατ. και για ωφελούμενους 1.055.000».

Τι θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων – Παραδείγματα

Εξειδικεύοντας την ενίσχυση για όσους λαμβάνουν το επίδομα τέκνων ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «για κάθε ευρώ που λαμβάνει τώρα ο γονιός τον μήνα θα πάρει τον Δεκέμβριο επιπλέον 150. Αν θεωρητικά παίρνει για τα παιδιά του επίδομμα 100 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πιστωθεί στον λογαριασμό του ένα ποσό της τάξης των 250 ευρώ. Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αν υποθέσουμε ότι κάποιος γονιός έχει δύο παιδιά και εισόδημα από 6.000 έως 10.000 ευρώ σήμερα παίρνει 84 ευρώ επιδομα τον μήνα. Θα πάρει επιπλέον 126 ευρώ και τελικά αντί για 84 ευρώ τελικά θα πάρει τον Δεκέμβριο 210 ευρώ.

Για μία οικογένεια με 4 παιδιά, αν υποθέσουμε ότι έχουν εισόδημα από 10.000 έως 15.000 ευρώ. Σήμερα για τα 4 παιδιά παίρνουν επίδομα τον μήνα 168 ευρώ. Με τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία θα πάρουν επιπλέον 252 ευρώ, δηλαδή συνολικά από τα 168 ευρώ τον Δεκέμβριο θα φτάσουν τα 420 ευρώ».

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Θ. Πετραλιάς, τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι θα λάβουν και το επίδομα Ιανουαρίου.

-

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: 7 δισ. ευρώ έως τώρα στην πραγματική οικονομία μέσω Επιστρεπτέας – ΤΕΠΙΧ

banks

ΠΟΜΙΔΑ : Εξοντωτική η φορολογική κλίμακα μισθωμάτων – Η πρόταση για να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια

banks

Καύσωνας και στην αγορά ρεύματος: Κλέων και Χάρων βάζουν φωτιά στις τιμές

banks

ΔΥΠΑ: «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» στις 18-19 Μαρτίου στην Αθήνα

banks

Παράγωγα: Η εκπνοή ολοκληρώθηκε και τα στοιχήματα άλλαξαν

banks

Υδατοδρόμιο Πάτρας: Έτοιμο προς λειτουργία μετά από επιθεώρηση για επικαιροποίηση της άδειάς του

banks