17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

Ανοδικά κινείται στη συνεδρίαση της Τετάρτης (24/4) η Wall Street, με την Tesla να πραγματοποιεί ράλι, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο Dow Jones σημειώνει οριακές απώλειες 0,07% στις 38.478,06 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16% στις 5.078,66 μονάδες και ο Nasdaq Composite κερδίζει 0,55% στις 15.782,38 μονάδες. 

Η Tesla έκανε άλμα 11,99%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο project για «πιο προσιτά» μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, όσον αφορά τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου.

Visa και Texas Instruments κερδίζουν 2,18% και 5,96% αντίστοιχα, λόγω των ισχυρότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η Boeing σημειώνει άνοδο 1,04%, καθώς παρουσίασε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Περισσότερες από μία στις πέντε εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι σήμερα. Από αυτές, περισσότερες από τρεις στις τέσσερις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

«Μια ισχυρή περίοδος κερδών φαίνεται πιθανό να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της αγοράς», έγραψε την Τετάρτη η Solita Marcelli, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management, Americas. «Συνεχίζουμε να αναμένουμε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 7-9% για τον S&P 500 κατά τη διάρκεια του τριμήνου, γεγονός που μας βάζει σε τροχιά για αύξηση των κερδών κατά 9% για το 2024 συνολικά».

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #ραλι #Tesla

Related posts

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

banks

Συνεχίζεται η πτώση στις Ευρωαγορές- Αντιστέκεται η BP

banks

Πτώση άνω του 1% στο άνοιγμα των ευρωαγορών ελέω τραπεζών

banks

Υψηλότερα οι ασιατικές αγορές

banks

Ηγέτης των κερδών στις ασιατικές αγορές ο Hang Seng

banks

Αξιοποίηση ιστορικών δεδομένων για την «πλοήγηση» στο πολύπλοκο επενδυτικό περιβάλλον

banks