23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία της απασχόληση στις ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα μετά τα στοιχεία της απασχόληση στις ΗΠΑ

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει άνοδο άνω του 0,7%. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε άνοδο 1,1% και ηγήθηκε των κερδών, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 1,4%.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 16.918,21 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε ελαφρώς, κατά 0,09%, στις 7.615,54 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 είχε οριακή άνοδο 0,05% στις 7.592,26 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κέρδισε 0,48% στις 10.062,50 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 30.717,95 μονάδες.

Οι κινήσεις αυτές ακολούθησαν τη δημοσίευση της έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου, η οποία έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 353.000, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για 185.000. Η έκπληξη αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελπίδες της αγοράς για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη (31/1), η Fed ανακοίνωσε διατήρηση των επιτοκίων, με τον πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ να «γκρεμίζει» τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε, επίσης, σταθερά τα επιτόκια, μια απόφαση που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (1/2). Η BoE επισήμανε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, καθώς ο πληθωρισμός πλησιάζει στον στόχο. 

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, αποκάλυψαν ότι η ετήσια αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν περιορισμένη τον Ιανουάριο, ενώ ο πληθωρισμός υπηρεσιών παρέμεινε σταθερός.

Τα εταιρικά κέρδη αποτέλεσαν βασικό μοχλό κίνησης των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με εταιρείες όπως η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Adidas και η Volvo Cars να σημειώνουν σημαντικές κινήσεις την Πέμπτη.

Η Παρασκευή ήταν μία πιο «ήσυχη» μέρα, όσον αφορά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, με την ισπανική CaixaBank να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων που παρουσίασαν αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή, δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ή οικονομικών στοιχείων από μεγάλες εταιρείες στην Ευρώπη.Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #μικτά_πρόσημα #ΣΤΟΙΧΕΙΑ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ #ΗΠΑ

Related posts

Επηρεάστηκαν από τις δηλώσεις Πάουελ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

banks

Ασκήσεις ισορροπίας στη Wall Street με το «βλέμμα» στο χρέος

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Γάζα

banks

Περιμένουν τη Fed στα… κόκκινα οι ευρωαγορές

banks