19.3 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ευρωζώνη: Σε ύφεση και το Νοέμβριο η μεταποίηση, επέκταση μόνο στην Ελλάδα

Μικρή βελτίωση εμφάνισε το Νοέμβριο η δραστηριότητα του ευρωπαϊκού μεταποιητικού κλάδου, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλό έξι μηνών, αν και ο κλάδος παρέμεινε εγκλωβισμένος σε βαθιά ύφεση, όπως έδειξαν τα τελικά στοιχεία της έρευνας της S&P Global. 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,2 μονάδες το Νοέμβριο από 43,1 μονάδες τον Οκτώβριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάιο. 

Ο δείκτης συμπλήρωσε ταυτόχρονα 17 μήνες κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

Σε εθνικό επίπεδο τις χειρότερες επιδόσεις σημείωσε η Αυστρία (42,2 μονάδες) και ακολούθησαν Γερμανία (42,6) και Γαλλία (42,9). Σε περιοχή συρρίκνωσης παρέμειναν επίσης Ιταλία (44,4) και Ισπανία (46,3). Μόνο η Ελλάδα εμφάνισε επέκταση της δραστηριότητας στην έρευνα της S&P Global, με τον σχετικό δείκτη να σημειώνει υψηλό τριών μηνών στο 50,9, ενώ στην Ιρλανδία ο κλάδος σταθεροποιήθηκε, με τον δείκτη στο 50, επίσης υψηλό τριών μηνών. 

Related posts

Πακιστάν: Ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά του ινδικού στρατού στο Κασμίρ

banks

Kashkari (Fed): Καμία συζήτηση για μείωση των επιτοκίων

banks

Μεσανατολικό: Πέντε προηγούμενες συμφωνίες ανταλλαγής Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

banks

Εκλογές στην Ισπανία: Νίκη του Λαϊκού Κόμματος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – Σχηματίζει κυβέρνηση μόνο με το ακροδεξιό Vox

banks

Η Wall Street Journal απαιτεί να αφεθεί ελεύθερος αμέσως ο ανταποκριτής της στη Ρωσία

banks

Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους της Χαμάς

banks