17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Μικρή αύξηση σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή εικόνα που δείχνει η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παρά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve. 

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 227.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η αμερικανική αγορά εργασίας έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στον επιθετικότερο κύκλο νομισματικής σύσφιξης στη σύγχρονη ιστορία της Federal Reserve. Οι αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2022 φτάνουν πλέον τις 525 μονάδες βάσης συνολικά, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις πάντως να συνεχίζουν τις προσλήψεις καθώς βλέπουν να απομακρύνεται ο κίνδυνος μιας βαθιάς ύφεσης στις ΗΠΑ. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν παράλληλα ότι ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα μετά την αρχική εβδομάδα βοήθειας αυξήθηκε κατά 21.000 στα 1,7 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου. Πρόκειται για τις λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις οι οποίες έχουν παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα ιστορικά κτίρια. 

Την Παρασκευή, στο μεταξύ, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ομοσπονδιακης κυβέρνησης για την πορεία της απασχόλησης τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία να δείξουν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 200.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, μετά τις 209.000 θέσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Περιμένουν παράλληλα ο δείκτης ανεργίας να παραμείνει αμετάβλητος στο 3,6% τον Ιούλιο. 

Related posts

ΟΟΣΑ: Επεκτείνονται διεθνώς τα μέτρα για την επιβάρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων

banks

Πώς εξελίσσεται το “φλερτ” Κίνας-ισλαμικού κόσμου

banks

Ισπανία: Διασώθηκαν 227 μετανάστες στα Κανάρια Νησιά τις τελευταίες 24 ώρες

banks

Πρόεδρος UBS στους μετόχους: Ορόσημο η εξαγορά της Credit Suisse, υπάρχει όμως τεράστιος κίνδυνος

banks

Ρωσική διοίκηση: Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία

banks

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών ετών το εμπορικό έλλειμμα

banks