19.2 C
Athens
May 14, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Ενισχύθηκε τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, αντλώντας ώθηση από το άλμα στην παραγωγή των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας λόγω του ιδιαίτερα ζεστού καλοκαιρινού καιρού αλλά και από την ανάκαμψη στην αυτοκινητοβιομηχανία. 

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg για αύξηση 0,3%. 

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιούλιο, με τα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά να σημειώνουν άλμα 5,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve. Χωρίς τα αυτοκίνητα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7%.

Η παραγωγή στον τομέα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας εκτοξεύτηκε 5,4% τον Ιούλιο καθώς οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίας αύξησαν τη ζήτηση για ενέργεια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τον περασμένο Μάρτιο. Τέλος η παραγωγή στον εξορυκτικό κλάδο που περιλαμβάνει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αυξήθηκε 0,5%. 

Related posts

Εκ νέου υποψήφιος ο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024

banks

Πούτιν: Δεν θα παραβιάσουμε καμία συμφωνία σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

banks

Γουίλιαμς (Fed): Πρόωρη η συζήτηση για περικοπές στα επιτόκια

banks

Ουκρανία: Επιθέσεις της Ρωσίας με UAVs στο Κίεβο

banks

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι αναμένει “σταλινική” ποινή φυλάκισης 18 επιπλέον ετών

banks

Salesforce: Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου εκτόξευσαν τη μετοχή

banks