18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Ο πρώην ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιού ο “εκλεκτός” του Μπάιντεν για νέος πρέσβης στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού υποψήφιο νέο πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Αν επικυρωθεί ο διορισμός του από την Γερουσία, ο Λιού θα διαδεχθεί τον Τόμας Νάιντς σε αυτό το κομβικής σημασίας αξίωμα, καθώς οι αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί μετά την επιστροφή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εξουσία τον Δεκέμβριο.

Ο Λιού είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων του Μπαράκ Ομπάμα καθώς και επιτελάρχης του Λευκού Οίκου και υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διαχείρισης και πόρων

Επίσης ήταν διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού επί κυβερνήσεων του προέδρου Μπιλ Κλίντον, ένα αξίωμα που κράτησε από το 1998 έως το 2001.

Σε όλες τις κυβερνήσεις των Δημοκρατικών προέδρων Κλίντον και Ομπάμα, ο Λιού ήταν μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Βρετανοί δουλεύουν υπέρ μας για τα Eurofighter

banks

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,2% τον Νοέμβριο

banks

Μακρόν: Ο Γάλλος πρεσβευτής στον Νίγηρα κρατείται όμηρος από τη χούντα

banks

Οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων έτοιμοι να επισημοποιήσουν την έρευνα σε βάρος Τζο Μπάιντεν

banks

Το Starship της SpaceX εξερράγη κατά τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση

banks

Σουδάν: Ο ΠΟΥ προσπαθεί να εκτιμήσει τον βιολογικό κίνδυνο από το εργαστήριο όπου φυλάσσονταν παθογόνοι οργανισμοί στο Χαρτούμ

banks