17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Στις 187.000 οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αυξήθηκε στο 3,8% η ανεργία

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ωστόσο η ανεργία αυξήθηκε σημαντικά, ενώ τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης τους προηγούμενους δύο μήνες αναθεωρήθηκαν καθοδικά, διαμορφώνοντας πολύ χαμηλότερα τις θέσεις που δημιουργήθηκαν συνολικά μέσα στο καλοκαίρι. 
 
Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 187.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν η μέτρηση να δείξει 170.000 θέσεις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. 

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης ανεργίας σκαρφάλωσε σε υψηλό 18 μηνών στο 3,8% τον Αύγουστο, από 3,5% τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητος.

Παράλληλα, το γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε χαμηλότερα τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, ανακοινώνοντας 105.000 θέσεις για τον Ιούνιο από 185.000 προηγουμένως και 157.000 για τον Ιούλιο από 187.000 που είχε αναφέρει αρχικά.

Τα στοιχεία για την απασχόληση – μαζί με την πορεία του πληθωρισμού – βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάλυσης της Federal Reserve για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει οδηγήσει τα επιτόκια της σε υψηλό 22 ετών καθώς προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι τα τελευταία στοιχεία θα οδηγήσουν την Fed να κάνει μια παύση στη νομισματική σύσφιξη στην επόμενη συνεδρίαση της, τον Σεπτέμβριο. 

Related posts

ΗΠΑ: Ο Τραμπ συνέκρινε τον εαυτό του με έναν “σύγχρονο Μαντέλα”

banks

Το 70% των Γερμανών θεωρεί αναποτελεσματικό το κράτος

banks

Τρία κρίσιμα ορόσημα για το Κυπριακό

banks

Πούτιν: Μέχρι το 2014 δεν μπορούσα να διανοηθώ για σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας

banks

Η Ρωσία απορρίπτει εκ νέου αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας να επισκεφτούν μέλη της τον κρατούμενο δημοσιογράφο Έ. Γκέρσκοβιτς

banks

Exxon Mobil: Κερδοφορία ρεκόρ υπερδιπλάσια από πέρυσι – $11,4 δισ. στο τρίμηνο

banks