17.5 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Η Αγκόλα ξεκινά συνεργασία με την Κίνα για να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της

O πετρελαϊκός γίγαντας της Κίνας CNOOC θα στείλει μια ομάδα ανώτατων στελεχών του στην Αγκόλα για συνομιλίες σχετικά με την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αγκόλας.

Η Αγκόλα αποχώρησε από τον ΟΠΕΚ τον περασμένο Δεκέμβριο και θέλει να ενισχύσει τις ενεργειακές σχέσεις με την Κίνα, έναν σημαντικό πιστωτή της και βασική αγορά εξαγωγής πετρελαίου, δήλωσαν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια κυβερνητικού ταξιδιού στο Πεκίνο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Αγκόλα Ζοάο Λουρένκο.

“Τις επόμενες ημέρες μια αντιπροσωπεία της CNOOC, με επικεφαλής τον κ. Λιου Γιονγκίγιε, πρόεδρο της CNOOC International Limited, θα  ταξιδέψει στην Αγκόλα για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με την έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου στο οικόπεδο 24 και πιθανώς άλλες ευκαιρίες”, ανέφερε το υπουργείο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αγκόλας σε ανάρτησή του στο Facebook.  Η δήλωση ακολούθησε συνάντηση μεταξύ του υπουργού πετρελαίου της Αγκόλας με αντιπροσωπεία του CNOOC.

Ο πρόεδρος της Αγκόλας έχει ξεκινήσει μια ευρεία ανανέωση του ενεργειακού τομέα, προχωρώντας σε πολλούς πλειστηριασμούς για άδειες έρευνας και εξόρυξης κατά τα τελευταία πέντε χρόνια αλλά και για κατασκευές νέων διυλιστηρίων, με το στόχο η Αγκόλα να αυξήσει ξανά την παραγωγή πετρελαίου της που τα τελευταία χρόνια είχε μειωθεί.

Related posts

Η China Energy λέει ότι θα επεκτείνει τη συνεργασία με την EDF της Γαλλίας

banks

ΗΠΑ: Η χώρα πλησιάζει επικίνδυνα στη δημοσιονομική παράλυση

banks

Ο Μπάιντεν αναμένει να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ τον Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο

banks

ΗΠΑ: Δικαστήριο έκρινε ότι Τραμπ επιτρέπεται να κοινοποιήσει “μη ευαίσθητες” πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη του

banks

Bloomberg: Η Αργεντινή προτείνει ανταλλαγή ομολόγων σε πέσο που μπορεί να ξεπεράσει τα $71 δισ.

banks

Ρωσία: Έτοιμη να διευρύνει την στρατιωτική συνεργασία με το Ιράν

banks