21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Η Fed οδηγεί τη Wall Street σε υψηλό δύο εβδομάδων

Η Fed οδηγεί τη Wall Street σε υψηλό δύο εβδομάδων

Σε ανοδική τροχιά διατηρούνται την Πέμπτη (2/11) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ελπίδες δίνουν και οι επακόλουθες δηλώσεις του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, ότι ενδέχεται να έχει έρθει το τέλος της επιθετικής εκστρατείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Την ανοδική διάθεση των μετοχών ενισχύουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Πάουελ άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για περαιτέρω αυστηροποίηση, αλλά αναγνώρισε τον αντίκτυπο της πρόσφατης αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων στην οικονομία. Τα σχόλια του προέδρου της Fed οδήγησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σε πτώση, με το 10ετές να πλησιάζει τα χαμηλά τριών εβδομάδων.

Σήμερα, ο Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,89% στις 33.571,78 μονάδες, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 1,16% στις 4.287,10 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 1,12% στις 13.208,15 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες «αγγίζουν» το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 19 Οκτωβρίου, ήτοι διαπραγματεύονται σε υψηλό δύο εβδομάδων. Και οι 11 κλαδικοί δείκτες του S&P 500 διαπραγματεύονται υψηλότερα, με το real estate και την κατανάλωση να σημειώνουν τα ισχυρότερα κέρδη. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, έφτασε σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Qualcomm ενισχύθηκε κατά 5,9% καθώς ο σχεδιαστής chip προέβλεψε πωλήσεις και κέρδη α’ τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, με την επιβράδυνση στις πωλήσεις smartphone να μετριάζεται. Η PayPal κερδίζει 3,9% καθώς ο κολοσσός στον τομέα των πληρωμών αύξησε την προσαρμοσμένη πρόβλεψή του για τα ετήσια κέρδη του.

Η Starbucks καταγράφει «άλμα» 9,4% μετά τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies κινείται υψηλότερα κατά 18,8% λόγω της πρόβλεψης πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα τριμηνιαία έσοδά της.

Από την άλλη πλευρά, η Moderna σημειώνει πτώση 10,5% καθώς μείωσε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις εμβολίων COVID-19 το 2023. Η φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly καταγράφει άνοδο 6,6% αφού ξεπέρασε τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις πωλήσεων. Η Apple ενισχύεται κατά 1,2% λίγο πριν ανακοινώσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της.

  • WALL STREET ΗΠΑ

    Related posts

    Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

    banks

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές-Ηγέτης των… απωλειών το Χονγκ Κονγκ

    banks

    Τραπεζικά σύννεφα πάνω από τη Wall Street

    banks

    Μεγάλη άνοδος στη Wall μετά τον πληθωρισμό

    banks

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά το «γκάζι» του πληθωρισμού

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές μετά το πολυετές υψηλό του γερμανικού ομολόγου

    banks