20.3 C
Athens
April 30, 2024
Image default
MARKETS

Ήπια ανοδικά η Wall Street- Ώθηση από τα ομόλογα

Ήπια ανοδικά η Wall Street- Ώθηση από τα ομόλογα

Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Wall Street την Τρίτη, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,14% στις 33.650,69 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,22% στις 4.345,26 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 13.518,36 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,694%, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της σύγκρουσης. Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν την πρώτη αντίδραση της αγοράς ομολόγων στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν επίσης μετά από ράλι στην προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate και Brent μειώθηκαν κατά 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα, την Τρίτη.

«Είναι πραγματικά μια πρόκληση να θέλεις να είσαι επενδυτής μετοχών αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge funds, Paul Tudor, στο CNBC την Τρίτη. «Έχουμε μια γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πιθανώς στην πιο αδύναμη δημοσιονομική τους θέση από τότε που έγινε σίγουρα ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, με το χρέος προς το ΑΕΠ στο 122%», τόνισε.

Η UBS σε νέα της ανάλυση χαρακτήρισε την παρούσα γεωπολιτική αναταραχή ως την πιο σοβαρή διασυνοριακή επίθεση της δεκαετίας, με την τράπεζα να προβλέπει ότι το σενάριο της αποκλιμάκωσης, το σενάριο της περιορισμένης αντιπαράθεσης και τέλος το σενάριο της περιφερειακής κλιμάκωσης είναι -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- τα επικρατέστερα.

  • Wall Street
  • δείκτες
  • Μέση Ανατολή

    Related posts

    Οι κορυφαίες επιλογές της JP Morgan για τις ευρωπαϊκές μετοχές

    banks

    Ράλι της Samsung έδωσε σήμα ανόδου στις ασιατικές αγορές

    banks

    To λουκέτο στην Silicon Valley Bank τρόμαξε την Wall Street

    banks

    Ευρωαγορές: Τα «βλέμματα» στη γαλλική ανάπτυξη- «Άλμα» για την Barclays

    banks

    Μέση Ανατολή και επιτόκια «πληγώνουν» τα ασιατικά χρηματιστήρια

    banks

    Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος στο άνοιγμα- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    banks