23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
BUSINESS

Η Κάλας πούλησε στο Υπερταμείο τη συμμετοχή της στις Ελληνικές Αλυκές

Με τίμημα 3 εκατ. ευρώ, σε μια συναλλαγή που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο η εταιρεία ΚΑΛΑΣ Α.Ε. πούλησε στο Υπερταμείο τη συμμετοχή που κατείχε στις Ελληνικές Αλυκές.

Μετά την εν λόγω συναλλαγή το Υπερταμείο κατέχει πλέον το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές, και διερευνά, όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις α’ τριμήνου, τις επιλογές για τον μετασχηματισμό της εταιρείας ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τη δυναμική της ελληνικής αγοράς. Ελεγκτική εταιρεία από τις Big 4 έχει αναλάβει τη χαρτογράφηση της εγχώριας αγοράς άλατος. Επίσης μετά από μία αρχική συμφωνία με τον Δήμο Πύδνας, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης της δυνατότητας αξιοποίησης και επέκτασης της αλυκής Κίτρους.

Η ΚΑΛΑΣ κατείχε το 24,01% της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές από το 2004 με αξία κτήσης 2,555 εκατ. ευρώ. Η αξία της εν λόγω συμμετοχή στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 ήταν 3,881 όπως προσδιορίσθηκε βάσει της μεθόδου της καθαρής θέσης, ενώ στις 18 Μαΐου η εταιρεία πούλησε και μεταβίβασε το πακέτο μετοχών που κατείχε στις Ελληνικές Αλυκές στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Πέρυσι οι πωλήσεις της ΚΑΛΑΣ ΑΕ ενισχύθηκαν κατά 20,87% στα 39,18 εκατ. ευρώ, το κόστος πωληθέντων αυξήθηκε 77,62%, ενώ οι ζημιές προ και μετά τους φόρους διευρύνθηκαν στο 1,486 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η εταιρεία προχώρησε σε δύο ανατιμήσεις στις τιμές πώλησης των προϊόντων της στο πρώτο εξάμηνο, μία στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 και σε μια ακόμη το α ́ τρίμηνο του 2023. Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της ΚΑΛΑΣ ΑΕ αναμένει αύξηση πωλήσεων με θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα της.

Related posts

Green Cola: Αναπτύσσει παραγωγή και διανομή μέσω Amazon στις ΗΠΑ

banks

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί εκτινάσσονται στα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις

banks

Εθελοντικός καθαρισμός του Υμηττού από την Nova

banks

Εθνική Τράπεζα: Επαφές με επόπτη για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ΤΧΣ

banks

Αλμέιδα: Η ΑΕΚ έδειξε έναν πολύ μεγάλο χαρακτήρα

banks

Vodafone Flex: Νέο πρόγραμμα δόσεων για ιδιώτες και μικρές εταιρείες

banks