17.5 C
Athens
May 13, 2024
Image default
WORLD

Η Ουγγαρία δηλώνει ανοιχτή σε νέες συμφωνίες με την Κομισιόν αλλά έχει “κόκκινες γραμμές”

Η Ουγγαρία είναι ανοιχτή σε περαιτέρω συμφωνίες με την Κομισιόν για ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά έχει “κόκκινες γραμμές” τα ζητήματα LGBTQ και τη μετανάστευση, δήλωσε την Πέμπτη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Όρμπαν, Γκεργκέλι Γκούλιας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ανέφερε πάντως ότι η Ουγγαρία απέχει πολύ από το να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Όρμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ κατηγορώντας την για “υποκρισία” και επιλεκτικές παρεμβάσεις σε εσωτερικά θέματα κρατών – μελών, σχολιάζοντας ότι έχει επιλέξει να αγνοήσει τις πρόσφατες διενέξεις σχετικά με τη δικαστική μεταρρύθμιση και το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Πολωνία.

“Η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως μία από τις αδυναμίες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι παρεμβαίνει σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Μπορούμε να δούμε ότι αυτοί που εμφανίζονται αυστηροί σε άλλες περιπτώσεις έχουν κλείσει τα μάτια τους εδώ”, είπε αναφερόμενος στην Πολωνία.

Κατά τα άλλα, ο Γκούλιας υποστήριξε ότι η Σουηδία δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει την πεποίθηση ότι είναι κατάλληλη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και φαίνεται ότι η ένταξή της στη Συμμαχία δεν συνιστά προτεραιότητα της χώρας.

Related posts

Γάζα: Η έρευνα για την επιδρομή που σκότωσε επτά εργαζόμενους της WCK μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες

banks

Η Ρωσία αποχώρησε επισήμως από τη συνθήκη για τον περιορισμό των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη

banks

Κατάρ για παράταση εκεχειρίας Ισραήλ/Χαμάς: Να ξεκινήσουμε πιο σοβαρές συζητήσεις για τους υπόλοιπους ομήρους

banks

Γάζα: Διακόπηκε εκ νέου το σύνολο των τηλεπικοινωνιών

banks

Νετανιάχου: Το Ισραήλ ξέρει να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το Ιράν

banks

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, υποσχέθηκε ο Μπλίνκεν στον Ζελένσκι

banks