17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Η Ρωσία αίρει την απαγόρευση στις περισσότερες εξαγωγές ντίζελ

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αίρει την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου ντίζελ μέσω αγωγών μέσω λιμένων, καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών που είχαν επιβληθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι περιορισμοί για τις εξαγωγές βενζίνης εξακολουθούν να ισχύουν.

Το ντίζελ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγή προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας, με περίπου 35 εκατομμύρια τόνους πέρυσι, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία τέταρτα μεταφέρθηκαν μέσω αγωγών. Η Ρωσία εξήγαγε επίσης 4,8 εκατομμύρια τόνους βενζίνης το 2022.

“Η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς στις εξαγωγές καυσίμου ντίζελ που παραδίδονταν στα θαλάσσια λιμάνια μέσω αγωγών, υπό την προϋπόθεση ότι ο κατασκευαστής προμηθεύει τουλάχιστον το 50% του παραγόμενου καυσίμου ντίζελ στην εγχώρια αγορά”, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων από τη Ρωσία, τον κορυφαίο θαλάσσιο εξαγωγέα καυσίμων στον κόσμο, λίγο πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενίσχυσαν τις παγκόσμιες τιμές και ανάγκασαν ορισμένους αγοραστές να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές βενζίνης και ντίζελ.

Η κυβέρνηση αύξησε επίσης τους εξαγωγικούς δασμούς καυσίμων για τους μεταπωλητές σε 50.000 ρούβλια ανά τόνο από 20.000 ρούβλια και επανεγκατάσταση επιδοτήσεων ή πληρωμών απόσβεσης για τα διυλιστήρια πετρελαίου.

Related posts

Επανέρχεται το Κρεμλίνο στους Nord Stream: “Κράτος ή ομάδα κρατών ίσως να τους ανατίναξαν”

banks

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συναγερμοί ήχησαν σε Κίεβο και άλλες ουκρανικές περιοχές

banks

Βραζιλία: Η αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου υποτριπλασιάστηκε τον Ιούλιο

banks

Γιος διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών εκδίδεται από το Μεξικό στις ΗΠΑ

banks

Les Echos: “Ρεκόρ για την Ελλάδα” τα 35 δισ. ευρώ από την έκδοση του 10ετούς ομολόγου

banks

Γερμανία: Ποσοστά – ρεκόρ για την AfD σε νέα δημοσκόπηση

banks