23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Η Ρωσία σχεδιάζει να μπλοκάρει από τον επόμενο Μάρτιο τις υπηρεσίες VPN

Η αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας σχεδιάζει να μπλοκάρει από το επόμενο έτος τη λειτουργία εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPNs), σύμφωνα με γερουσιαστή του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ζήτηση για υπηρεσίες VPN εκτινάχθηκε όταν η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση σε ορισμένα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο ελέγχου της πληροφορίας για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο γερουσιαστής Artem Sheikin δήλωσε ότι το σχετικό διάταγμα της εποπτικής αρχής Roskomnadzor για το μπλόκο των δικτύων VPN θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου του επόμενου έτους, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Από την 1η Μαρτίου 2024 θα τεθεί σε ισχύ το διάταγμα για την απαγόρευση των υπηρεσιών VPN που παρέχουν πρόσβαση σε ιστοτόπους οι οποίοι έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sheikin, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο Τύπου της Roskomnadzor, σύμφωνα με το Reuters, δεν κατέστη δυνατή, αφού καλούντες ακούν μόνο ένα φωνητικό μήνυμα με το Bobby McFerrin “Don’t Worry Be Happy”. Καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από την εποπτική αρχή ούτε στις προσπάθειες επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Sheikin πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικά να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στη Meta Platforms, στην οποία ανήκουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και WhatsApp.

“Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιοριστεί η πρόσβαση των πολιτών στα προϊόντα της Meta, η οποία αναγνωρίζεται ως εξτρεμιστική οργάνωση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι το διάταγμα της εποπτικής αρχής ισχύει και για εκείνες τις υπηρεσίες VPN που παρέχουν πρόσβαση, ειδικότερα, στο Instagram, το οποίο είναι απαγορευμένο στη Ρωσία.

Related posts

Σομαλία: Άγνωστος ο αριθμός των απαχθέντων από την αλ-Σαμπάμπ – “Αδύνατη” η από ξηράς διάσωση

banks

Νόβακ: Οι περικοπές στην προσφορά πετρελαίου από Ρωσία – Σαουδική Αραβία σταθεροποίησαν την αγορά

banks

Ισπανία: Τρεις νεκροί και ισάριθμοι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

banks

Διπλωματικό επεισόδιο με την επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Αφρικής στην Πολωνία

banks

Λίβανος: Περίπου 50 Σύροι απελάθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες

banks

Κίνα: Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο, στο πρώτο εξάμηνο του έτους

banks