22.4 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Ηuawei: Μικρή αύξηση των εσόδων στο πρώτο εξάμηνο

Μέτρια αύξηση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο του έτους ανακοίνωσε ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε σήμερα. 

Συγκεκριμένα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 310 δισ. γουάν (43,01 δισ. δολάρια) αυξημένα κατά 3.1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 15% με καθαρά κέρδη 46,6 δισ. γουάν, σημειώνοντας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters περίπου τριπλάσια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι. 

Η επιχείρηση υποδομής της Huawei, η οποία περιλαμβάνει σταθμούς βάσης 5G και επιχειρηματικά συστήματα, απέφερε έσοδα 167,2 δισεκατομμυρίων γιουάν, ενώ η καταναλωτική της δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει smartphone και άλλες συσκευές, συνεισέφερε 103,5 δισεκατομμύρια γιουάν. Τα καταναλωτικά έσοδα ήταν λιγότερα από αυτά που είχε καταγράψει την ίδια περίοδο το 2019 και το 2020. 

Εκπρόσωπος της Huawei είπε ότι οι βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα, τη στρατηγική πωλήσεων και το μείγμα προϊόντων της εταιρείας είχαν “πολύ θετικό” αντίκτυπο στα κέρδη της εταιρείας.
 

Related posts

Ταϊβάν: Κρίσιμες εκλογές υπό το αυστηρό βλέμμα του Πεκίνου

banks

Κοινή αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Ιαπωνίας-Ν. Κορέας στην Κορεατική Χερσόνησο

banks

Ρωσία: Οι ΗΠΑ δεν έχουν παρουσιάσει καμία απόδειξη για τον ισχυρισμό ότι θέλουμε να αναπτύξυομε πυρηνικά όπλα στο διάστημα

banks

Στο Βερολίνο πιθανόν αύριο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

banks

Η Βουλγαρία απαγορεύει προσωρινά τις εισαγωγές 20 και πλέον ουκρανικών προϊόντων

banks

Γερμανία: Σχεδιάζει επιδοτήσεις ως 900 εκατ. ευρώ για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

banks