20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Ιαπωνία: Εντοπίζει το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών της σεζόν – Θα προβεί σε θανάτωση 40.000 πτηνών

Η Ιαπωνία εντόπισε το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών τύπου Η5 για τη φετινή σεζόν σε πτηνοτροφείο στα νότια της χώρας, μετέδωσε το Σάββατο ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK.

Η τοπική κυβέρνηση στο νομό Σάγκα θα προβεί στη σφαγή περίπου 40.000 πτηνών στη φάρμα, ανέφερε το NHK, επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Γεωργίας, τους οποίους δεν κατονόμασε.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα θα συγκαλέσει τους αρμόδιους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσουν μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, ανέφερε η NHK.

Ο ιός εντοπίστηκε κατόπιν γενετικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν αφού κάποια πουλερικά βρέθηκαν νεκρά στο αγρόκτημα την Παρασκευή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η γρίπη των πτηνών υψηλής παθογονικότητας έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στη σφαγή εκατοντάδων εκατομμυρίων πτηνών.

Στην Ιαπωνία σημειώθηκε ρεκόρ θανάτωσης 17,7 εκατομμυρίων πουλερικών την περασμένη σεζόν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να παραμείνουν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Related posts

Ο Μακρόν αποσύρει την ιδέα του για μια “μεγάλη συζήτηση” στην Αγροτική Έκθεση

banks

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε 14 drones που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Διπλωματικός “πόλεμος” ανάμεσα σε Μεξικό και Ισημερινό: Προσωρινή αποβολή του Ισημερινού από τον ΟΗΕ ζητούν οι Μεξικανοί

banks

Τσαντ: Απελάθηκε από τη χώρα ο Γερμανός πρέσβης

banks

Ιαπωνία: Νόμιμο πλέον το χάπι για την άμβλωση

banks

Η Ουάσινγκτον θέλει το Ιράν να κάνει βήματα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων

banks