18.1 C
Athens
May 11, 2024
Image default
WORLD

Ισραήλ προς Ρωσία: Απελάστε την αντιπροσωπεία της Χαμάς που φιλοξενείτε – “Αξιοθρήνητη” η πρόσκλησή της

Το Ισραήλ κάλεσε την Πέμπτη τη Ρωσία να απελάσει μια επισκεπτόμενη τη ρωσική πρωτεύουσα αντιπροσωπεία της Χαμάς, λέγοντας ότι η πρόσκλησή τους στη Μόσχα είναι “αξιοθρήνητη” ενέργεια.

“Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS. Τα χέρια των ανώτερων στελεχών της Χαμάς είναι γεμάτα με το αίμα περισσότερων από 1400 Ισραηλινών που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν και κάηκαν, ενώ είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή περισσότερων από 220 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων μωρά, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Ιρανός υφυπουργός, που είναι ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμά της, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Γκαλούζιν.

Η Ρωσία διατηρεί δεσμούς με όλους τους βασικούς παράγοντες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς. Η Ρωσία κατηγορεί για την παρούσα κατάσταση την “αποτυχία” της αμερικανικής διπλωματίας και έχει ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

Related posts

Γερμανικός Τύπος για ΝΑΤΟ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τη Σουηδία

banks

ΟΗΕ: Ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Σουδάν

banks

ΗΠΑ: Δικαστήριο έκρινε ότι ο Τραμπ δεν έχει ασυλία από δίωξη και μπορεί να δικαστεί κανονικά

banks

Ισλανδία: Έκρηξη ηφαιστείου στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας

banks

Μεσανατολικό: 19 νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια

banks

ΗΠΑ: Στο 1% ο πληθωρισμός στη χονδρική τον Δεκέμβριο με μηνιαία μείωση

banks