17.2 C
Athens
May 12, 2024
Image default
WORLD

Ισραήλ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει προσφυγή κατά της κυβέρνησης για τη δικαστική μεταρρύθμιση τον Σεπτέμβριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ θα ακούσει τον Σεπτέμβριο την επιχειρηματολογία του Κινήματος για Χρηστή Διακυβέρνηση για την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να συγκαλέσει την επιτροπή για την επιλογή των δικαστών, που βρίσκεται στο επίκεντρο της συνταγματικής κρίσης στην χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ορίζεται για τις 7 Σεπτεμβρίου η ακρόαση της προσφυγής στην υπόθεση Κίνημα για Χρηστή Διακυβέρνηση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν, αρχιτέκτονα της δικαστικής μεταρρύθμισης που έχει διχάσει το Ισραήλ και έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας από συστάσεως της χώρας.

Μεταξύ των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων είναι η διεύρυνση της Επιτροπής Δικαστικών Διορισμών ώστε να δοθεί στην κυβέρνηση μεγαλύτερος λόγος στους διορισμούς των δικαστών. Εν μέσω διαμαρτυριών, αυτή η ρύθμιση αποσύρθηκε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου τον Μάρτιο.

Η προσφυγή του Κινήματος για Χρηστή Διακυβέρνηση που θα εξετασθεί τον Σεπτέμβριο από το Ανώτατο Δικαστήριο αφορά την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να συγκαλέσει την Επιτροπή στην προτεραία μορφή της για την πλήρωση των όλο και περισσότερων κενών θέσεων δικαστών.

Related posts

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν καλεί το Ισραήλ να δεχτεί την κατάπαυση πυρός όπως η Χαμάς

banks

Τουρκία: Επανεξελέγη μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

banks

Σερβία: Τα κινεζικά όπλα που έχουμε αποκτήσει ενισχύουν σημαντικά την άμυνά μας

banks

Κολομβία: Ο στρατός απελευθέρωσε δυο καναδούς τουρίστες που κρατούνταν όμηροι

banks

Γερμανία-ντίζελγκεϊτ: Ο πρώην επικεφαλής της Audi δήλωσε στη δίκη του ένοχος για απάτη

banks

Volvo Cars: Αύξηση πωλήσεων κατά 25% τον Σεπτέμβριο

banks