19.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
POLITICS

Παππάς: Ντροπιαστικά για τη λειτουργία της Δημοκρατίας γεγονότα η διάρρηξη στο ΥΠΕΣ και το «email gate»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών – υπόθεση που αποκάλυψε το in, όπως και το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, το λεγόμενο «email gate».

Ο Πέτρος Παππάς υπογράμμισε, μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» πως σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης αντίστοιχα γεγονότα θα συντάρασσαν την κυβέρνηση και θα οδηγούσαν τουλάχιστον στην παραίτηση του αρμόδιου υπουργού.

«Η δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το δικαιολογημένο έλλειμμα εμπιστοσύνης»

Όπως τόνισε, «μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, όπως είναι βέβαιο ότι προβληματίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τόσο το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών όσο και η διάρρηξη στο γραφείο της Διεύθυνσης Εκλογών του ίδιου υπουργείου λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τη διενέργεια των ευρωεκλογών».

Στη συνέχεια ο Πέτρος Παππάς πρόσθεσε πως «σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης, αλλά και του πλανήτη τα ντροπιαστικά αυτά για τη λειτουργία της Δημοκρατίας γεγονότα θα συντάρασσαν την κυβέρνηση και θα οδηγούσαν τουλάχιστον στην παραίτηση του αρμόδιου υπουργού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αναλγησία της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται ξεκάθαρα από την απροθυμία της να αντιδράσει στα επικίνδυνα αυτά συμβάντα. Περιμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη, με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, να απαντήσει στον ελληνικό λαό για το τι πραγματικά συνέβη και να αποκαταστήσει το δικαιολογημένο έλλειμμα εμπιστοσύνης μας σε μια κυβέρνηση που φαίνεται να είναι αναξιόπιστη και διάτρητη».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή»

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει πολιτική ανατροπή και ποιος εντέλει είναι ο εκλογικός πήχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο βουλευτής Κιλκίς υπογράμμισε πως είναι «απόλυτα βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπό την ηγεσία του νέου του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, θα καταγράψει μια τέτοια εκλογική δυναμική σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα που μια μέρα μετά τις ευρωεκλογές, στις 10 Ιουνίου, θα μιλάμε για πλήρη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού».

Συμπλήρωσε ακολούθως πως «η προοπτική η επόμενη κυβέρνηση του τόπου να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα φαντάζει πλέον απόλυτα ρεαλιστική και το αισιόδοξο όραμα της παράταξής μας θα πείθει καθημερινά όλο και περισσότερους. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα μετατρέψει αυτή την ανάγκη σε πραγματικότητα για όλους».

Απαντώντας στην ερώτηση για το «ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν στην πράξη έτσι ώστε να αλλάξει η εικόνα στο ΕΣΥ» ο Πέτρος Παππάς υπογράμμισε πως «ο νέος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό σχέδιο για την ανάταξη της δημόσιας Υγείας και για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου ΕΣΥ».

Related posts

Τουρκικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

banks

Αλλαγές σε πρεσβείες – Ποιοι μετακινούνται και γιατί

banks1

Μητσοτάκης: Η κρίση στη Μέση Ανατολη να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση

banks

Αγία Σοφία: Ένας χρόνος μετά τη μετατροπή σε τζαμί – Προκλητικά μηνύματα από Ερντογάν και τουρκικό ΥΠΕΞ

banks

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και οι στόχοι της Αθήνας

banks

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Πώς «βλέπουν» τα τουρκικά ΜΜΕ το τετ α τετ

banks