21.7 C
Athens
May 22, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

Κέρδη στις ασιατικές αγορές: Πληθωρισμός και επιτόκια περιόρισαν την άνοδο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν την Τρίτη (9/4) οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, «απορροφώντας» ένα μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας, αν και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια συγκράτησαν τα κέρδη.

Το σχεδόν αμετάβλητο κλείσιμο στη Wall Street προκάλεσε επίσης «μούδιασμα» στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί μέχρι να ανακοινωθούν κρίσιμα στοιχεία, που αναμένονται εντός της εβδομάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών καταγράφουν ανεπαίσθητες μεταβολές στις σημερινές συναλλαγές.

Οι ιαπωνικές μετοχές επέκτειναν σήμερα την πρόσφατη ανάκαμψή τους. Ο Nikkei ενισχύθηκε, αλλά παρέμεινε κάτω από τις 40.000 μονάδες, έχοντας υποστεί σοβαρές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, σε έναν συνδυασμό profit taking και πίεσης από το ισχυρότερο γεν.

Ο δείκτης Taiwan Weighted σημείωσε μακράν την καλύτερη απόδοση στην Ασία την Τρίτη, καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 1% λόγω των ισχυρών κερδών του κατασκευαστή τσιπ, TSMC, που αποτελεί την ισχυρότερη μετοχή του δείκτη.

Η TSMC «σκαρφάλωσε» σχεδόν 4% σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς κέρδισε επιδότηση 6,6 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για ένα προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στην Αριζόνα. Αύξησε επίσης την επένδυσή της στο εργοστάσιο κατά 25 δισ. δολάρια, στα 65 δισ. δολάρια.

Στις σημερινές συναλλαγές των χρηματιστηρίων Ασίας-Ωκεανίας, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,13% ή 445 μονάδες στις 39.759,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,43% στις 7.822,40 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,13% στις 3.043,06 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Shenzhen Component κερδίζει 0,20% στις 9.413,66 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται ανοδικά κατά 0,78% στις 16.865 μονάδες. Στον αντίποδα, ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,37% στις 2.707,69 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #TSMC

Related posts

Κέρδη στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό 33ετίας, αν και…κόκκινος ο Nikkei

banks

Στασιμότητα στη Wall Street – Διευρύνει το εβδομαδιαίο σερί της

banks

Συγκρατημένες κινήσεις στη Wall Street μετά το ρεκόρ του Dow

banks

Στο ρυθμό του αμερικανικού χρέους κινείται η Wall Street

banks

Το ράλι του S&P 500 μπορεί να αποδειχθεί μη βιώσιμο

banks

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» ο Nikkei

banks