17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Το ράλι του S&P 500 μπορεί να αποδειχθεί μη βιώσιμο

Το ράλι του S&P 500 μπορεί να αποδειχθεί μη βιώσιμο

Το ράλι 9,6% που έχει κάνει ο S&P 500 σε τρεις εβδομάδες φαίνεται ολοένα και περισσότερο μη βιώσιμο, όπως επισημαίνουν ορισμένοι αναλυτές.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον δείκτη της Wall Street προέρχονται από το γεγονός ότι οι μετοχές συχνά ανεβαίνουν βλέποντας ότι είναι λιγότερο πιθανό η Federal Reserve να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Παρόλα αυτά, τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι μάλλον αδύναμα.

Οι στρατηγικοί αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεψαν κατά μέσο όρο στα μέσα Οκτωβρίου ότι ο S&P 500 θα τελείωνε το έτος στις 4.370 μονάδες, αλλά το εύρος τιμών είχε ήδη φτάσει τα 4.514,02 μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο Rick Bensignor, πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, πρότεινε τη μείωση της έκθεσης μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, εάν ο δείκτης ανέβει κοντά στις 4.560 μονάδες.

Ο Matt Maley της Miller Tabak + Co. ανέφερε το Σάββατο ότι ενώ οι αγορές επευφημούν επί του παρόντος τα ασθενέστερα οικονομικά δεδομένα, τελικά τα θεμελιώδη μεγέθη θα αλλάξουν αρκετά ώστε να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές.

«Τελικά, το χρηματιστήριο θα συνειδητοποιήσει ότι η πτώση του πληθωρισμού δεν σημαίνει ότι η εποχή του “δωρεάν χρήματος” έχει επιστρέψει», είπε ο Maley.

Αυτό έρχεται αφού ο Michael Hartnett της Bank of America Corp. πρότεινε στους επενδυτές να πουλήσουν στο «επικό ράλι κινδύνου», επικαλούμενος τεχνικούς και μακροοικονομικούς παράγοντες. Είπε ότι οι επενδυτές θα δουν να χάνονται μέρη των κερδών τους σε τομείς όπως η προβληματική τεχνολογία και τα περιουσιακά στοιχεία που εκτίθενται στην Κίνα.

spIN

Οι επενδυτές που πιστεύουν ότι ο «Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίς» στις αγορές μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν τα περιθώρια επιλογής πώλησης μέχρι το τέλος του έτους σε εταιρείες όπως η Expedia Group Inc., η Carnival Corp., η Nvidia Corp. , έγραψε η στρατηγική αναλύτρια στον τομέα των παραγώγων της RBC Capital Markets, Amy Wu Silverman.

Μερικοί αναλυτές βλέπουν λόγους να είναι αισιόδοξοι. Ο David Kostin της Goldman Sachs Group Inc. λέει ότι οι επενδυτές ανησυχούν υπερβολικά για τις προοπτικές εταιρικών κερδών. Ο Michael wilson της Morgan Stanley ήταν απαισιόδοξος κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά η τράπεζα έχει προβλέψει ότι τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία θα ξεπεράσουν τον υπόλοιπο κόσμο το επόμενο έτος.

Ωστόσο, η… μεθυστική πρόοδος των τελευταίων εβδομάδων έχει προβληματίσει πολλούς επενδυτές.

«Τουλάχιστον κάποια πτώση φαίνεται πιθανή κάποια στιγμή σύντομα», είπε ο Maley. «Εάν το κάνει, το βασικό επίπεδο υποστήριξης θα είναι οι 4.400 μονάδες. Μια πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο θα έφερνε το SPX πίσω κάτω από τη γραμμή τάσης του από τα υψηλά του καλοκαιριού. Αυτό, με τη σειρά του, θα υποδηλώνει ότι η πτώση είναι κάτι περισσότερο από παροδική και θα εγείρει ανησυχίες για μεγαλύτερη πτώση», συμπλήρωσε.

#S&P_500 #ραλι

Related posts

Νέο τραπεζικό sell off στη Wall Street-Διατηρήθηκαν τα εβδομαδιαία κέρδη

banks

Wall Street: Με το πόδι στο «γκάζι» μετά τον πληθωρισμό

banks

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

banks

Ανοδικό rebound στις ευρωαγορές με τραπεζικά «καύσιμα»

banks

«Λιμνάζει» στα… ρεκόρ της η Wall Street

banks