17.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Κίνα: Βελτιώθηκαν τον Αύγουστο βιομηχανική παραγωγή και κατανάλωση

Βελτιώθηκαν τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή και η κατανάλωση στην Κίνα, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι η δεύτερη μεγαλύτερη  οικονομία του κόσμου ενδεχομένως να ανεβάζει ταχύτητα μετά το δύσκολο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή επεκτάθηκε κατά 4,5% από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από άνοδο 3,7% τον Ιούλιο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 4,1% σε δημοσκόπηση της WSJ.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Αύγουστο από ένα χρόνο νωρίτερα, επιταχύνοντας από τον Ιούλιο όταν είχαν ενισχυθεί κατά 2,5% και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 3,5%.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας σε νέα παρέμβαση της σήμερα μείωσε τα επιτόκια της στις αντιστρεπτέες πράξεις επαναγοράς δύο εβδομάδων στο 1,95% από 2,15%, ενώ διοχέτευσε 34 δισ. γουάν ($4,67 δισ.) σε ρευστότητα μέσω του μηχανισμού της. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που η κεντρική τράπεζα κάνει αυτό το βήμα. 

Η κεντρική τράπεζα την Πέμπτη ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα μειώσει το ποσό των μετρητών που οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κρατούν στα αποθεματικά τους. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια παρέμβαση της τράπεζας φέτος.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τον δείκτη ελάχιστων αποθεματικών που εφαρμόζει για τις περισσότερες τράπεζες κατά 25 μονάδες βάσης. Ο σταθμισμένος δείκτης για τα αποθεματικά θα είναι στο 7,4% μετά τη μείωση, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. 
 

Related posts

Μελέτη κλιματολόγων: 10 φορές πιο πιθανή η επανάληψη φονικών πλημμυρών σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία

banks

Το Πεκίνο απευθύνει έκκληση για “αυτοσυγκράτηση” έπειτα από πλήγμα στο Πακιστάν που αποδίδεται στο Ιράν

banks

Κρεμλίνο: Σύντομα η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

banks

“Ωρα για μηνύσεις”: Ο Ελον Μασκ απειλεί τη Microsoft για παράνομη χρήση δεδομένων του Twitter

banks

Ιγκνάσιο Βίσκο (ΕΚΤ): Απαιτείται προσοχή και εξάρτηση από τα δεδομένα για τα επιτόκια

banks

ΗΠΑ: Οι δηλώσεις της Χαμάς δεν είναι ενθαρρυντικές για εκεχειρία

banks