17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Κρεμλίνο: Σύντομα η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε την Παρασκευή ότι υπάρχει “συναντίληψη” μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας ότι οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα, θα συναντηθούν σύντομα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έχει προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία εντός του Αυγούστου, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία. Ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν αποκάλυψε πού θα διεξαχθεί η σχεδιαζόμενη συνάντηση.

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να επιστρέψει στη συμφωνία που είχε συναφθεί με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Άγκυρας το περασμένο καλοκαίρι και η οποία επιτρέπει τις εξαγωγές σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον Ιούλιο, διαμαρτυρόμενη ότι δυσκολεύεται να εξάγει τα δικά της σιτηρά και λιπάσματα, παρά τις περί του αντιθέτου πρόνοιες της συμφωνίας.

Related posts

Οι ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στην Τζαμπάλια παρεμποδίζουν τη Χαμάς να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στην περιοχή

banks

Ουκρανικό δικαστήριο καταδίκασε πρώην αστυνομικούς για τον θάνατο διαδηλωτών στο Μαϊντάν το 2014

banks

H Fed ζητά μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια από τους τραπεζικούς κολοσσούς

banks

Νέος κύκλος έντασης μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι “σπέρνει μίσος”, δηλώνει το Νο 3 της ισπανικής κυβέρνησης

banks

Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία στη Γενεύη

banks

ΗΠΑ: Η διάσωση της Ουκρανίας απαιτεί οι Δημοκρατικοί να στηρίξουν έναν υπερσυντηρητικό Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής

banks