18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης για Τέμπη: Τσιμέντο και στις ευθύνες – Ο Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Καραμανλή

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο Στέφανος Κασσελάκης και εξαπολύει μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τραγωδία των Τεμπών.

«Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης.

Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλογίζει στον πρωθυπουργό «βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019» και σημειώνει πως «έχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες».

«Παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή»

Στο κάδρο μπαίνει και ο πρώην υπουργός Μεταφορών με τον Στέφανο Κασσελάκη να τονίζει πως «όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα του δε ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας να δυναμώσει το αίτημα για Δικαιοσύνη «για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας».

Καταλήγει αναφέροντας πως «η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν».

Related posts

Σεισμός – Άμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων ζήτησε ο Β. Κεγκέρογλου

banks

Μητσοτάκης στο Bloomberg – Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στις τιμές του ρεύματος

banks

Φωτιές – Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και δηλώσεις Μητσοτάκη το απόγευμα

banks

Ρούχα και τρόφιμα για τις ευπαθείς ομάδες δημοτών, ζητάει ο Δήμος Αμαρουσίου

banks

«Ξορκίζει» την ψήφο διαμαρτυρίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ο στόχος της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

banks1

Σκέρτσος – Να σταματήσει η σπέκουλα – Η κυβέρνηση επένδυσε στην Πολιτική Προστασία

banks