20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Κατεβάζει ταχύτητα η Wall Street- «Πέφτει» η Intel

Κατεβάζει ταχύτητα η Wall Street- «Πέφτει» η Intel

Υποτονικά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (26/1) στη Wall Street, με τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να σηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη συγκράτηση των πιέσεων στις τιμές. Κακά είναι, από την άλλη πλευρά, τα μαντάτα στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, με την πρόβλεψη για τα έσοδα της Intel να είναι απογοητευτική.

Ο Dow Jones κερδίζει σήμερα 0,07% στις 38.077,32 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,09% στις 4.889,69 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,27% στις 15.468,69 μονάδες. Κέρδη αναμένονται για τους δείκτες σε εβδομαδιαία βάση, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν προσθέσει περισσότερο από 1%, ενώ ο Dow Jones κερδίζει 0,6%.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έχουν ενισχυθεί στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Μάλιστα, ο S&P 500 ανανέωσε το ιστορικό υψηλό του για πέμπτη διαδοχική φορά, στο μεγαλύτερο τέτοιου είδους σερί από το Νοέμβριο του 2021.

Ο γίγαντας στο χώρο της κατασκευής chip, Intel, σημειώνει «βουτιά» 10% μετά την απογοητευτικό guidance για το α’ τρίμηνο του 2024. Στο ίδιο μήκος κύματος η KLA Corp υποχωρεί περισσότερο από 3% καθώς η εταιρεία δημοσίευσε κατώτερες των προσδοκιών εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης.

Στα μάκρο της ημέρας, οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) -ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού για την Federal Reserve- αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Δεκέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, και κατά 2,9% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξανόταν κατά 3% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Στα πράσινα η Wall Street- Ρεκόρ για τον Nasdaq

banks

Επιστροφή σε θετικό πρόσημο για τη Wall Street

banks

Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street- Ανυπομονησία για τις μειώσεις επιτοκίων

banks

Μεικτά πρόσημα στη σκιά πολέμου και μάκρο στις ασιατικές αγορές

banks

Το «ταβάνι» του αμερικανικού χρέους «κοκκίνισε» τις ευρωαγορές

banks

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με «σπρώξιμο» από την τεχνολογία

banks