23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Κουτσούμπας: Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο πολεμικό μακελειό

Ένα κόκκινο ποτάμι έγινε το Σύνταγμα το απόγευμα της Δευτέρας. Ένα κόκκινο ποτάμι από ανθρώπους που απαίτησαν την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας «ΥΔΡΑ», που έχει σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ».

Χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ακόμα και ένστολοι νέοι στρατευμένοι με το δικό τους πανό και σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά».

Έδωσα όρκο στο λαό

Χαρακτηριστικά τα λόγια της εν ενεργεία αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, αντισμήναρχου Αμαλίας Παπασωτηρίου: «Έδωσα όρκο στο λαό ΄αυτής της χώρας να υπηρετώ και να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου. Σε αυτή την πορεία βλέπω τους συναδέλφους μου να στέλνονται σε αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ήρθε η ώρα να πω ως εδώ και μη παρέκει. Τι είναι πιο πατριωτικό να πολεμάμε με ελληνικά διακριτικά κάτω από τη σημαία των ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εναντίον άλλων λαών με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, όπως έγινε στο πόλεμο κατά Κορέας ή Γιουγκοσλαβίας και αλλού ή να μη συμμετέχουμε σε αυτόν. Σήμερα και από εδώ δηλώνω ότι αρνούμαι να μπω κάτω από τις σημαίες τους».

Σπάμε την ομερτά

Σήμερα «σπάμε την «ομερτά» που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα θέλουν να επιβάλουν γύρω από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στην περιοχή, την εμπλοκή σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανεβαίνοντας στο βήμα.

«Δίνουμε απάντηση στα ψέματα και τα προσχήματά τους, στον εφησυχασμό, στην παραπληροφόρηση! Σημαίνουμε συναγερμό! Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και ξεσηκωμό! Δηλώνουμε ότι απέναντι στην ομοφωνία της κυβέρνησης, των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας, των ακροδεξιών, των Μέσων Ενημέρωσης, εμείς θα είμαστε εδώ! Να εκφράζουμε τις ανησυχίες, τα φιλειρηνικά αισθήματα και τις διεκδικήσεις του λαού μας, την αλληλεγγύη στους λαούς που δολοφονούνται για τα κέρδη. Να μπαίνουμε μπροστά για να οργανωθεί η δράση του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, είναι επικίνδυνες και κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να μένει θεατής όταν η φωτιά του πολέμου φουντώνει γύρω μας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στόχος η εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης

Μίλησε για τη γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ, «με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ» που όπως είπε αποσκοπεί στην εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης. Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ το χωρίζει μέγα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα με τη Χαμάς, ωστόσο όπως είπε «με πάνω από 30.000 νεκρούς στη Γάζα, έχει πια αποδειχθεί περίτρανα αυτό που λέγαμε και τότε, ότι η ψευδεπίγραφη «αυτοάμυνα» του Ισραήλ ήταν και είναι ένα χυδαίο πρόσχημα. Η ανεπανάληπτη θηριωδία που έχει εξαπολύσει, έχει καταλύσει κάθε γραπτό ή άγραφο κανόνα πολέμου, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, κατοικίες, σχολεία, τεμένη κι εκκλησίες».

Όπως υπογράμμισε «στόχος της ισραηλινής ηγεσίας είναι η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, ο εκτοπισμός όσων επιβιώσουν», ενώ σημείωσε ότι αυτό που θέλουν είναι «να βάλουν στο χέρι όλον τον παραθαλάσσιο χώρο, από την Αίγυπτο έως το Λίβανο, για να ικανοποιηθούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ που ανήκει στους Παλαιστίνιους, καθώς και η ενίσχυση των εμπορικών δρόμων από την Ασία προς την Ευρώπη μέσω του Ισραήλ. Η ύπαρξη, η πάλη και η αντίσταση ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, αποτελεί «αγκάθι» για την προώθηση αυτών των συμφερόντων».

Υποφέρει και ο λαός του Ισραήλ

Ο ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι σε αυτούς που υποφέρουν είναι και λαός του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας «άξια του θαυμασμού και της αλληλεγγύης μας η πάλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισραήλ, των συντρόφων μας, Εβραίων και Αράβων, που με σθένος αντιστέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα, παρά τις διώξεις που έχουν εξαπολυθεί εναντίον τους».

Στρέφοντας τα βέλη του σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και «άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων», ο Κουτσούμπας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «ανέλαβε τη στήριξη της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

»Μετά την αποστολή της ελληνικής πυροβολαρχίας «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία, τώρα έχουμε την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της «προστασίας της ναυσιπλοΐας». Μάλιστα, η Ελλάδα ανέλαβε και τη διοίκηση της πολεμικής ναυτικής αποστολής «Aspides» της ΕΕ, που σχεδιάζεται σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιχείρηση, όπου ηγούνται οι ΗΠΑ.

»Αυτή η απροκάλυπτη στήριξη στο Ισραήλ, δεν γίνεται γιατί απλώς «μας το σφύριξαν» η ΕΕ και οι ΗΠΑ, αλλά γιατί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, έχουν «πυξίδα» τους τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας. Των εφοπλιστών, που έχουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο».

Για τα κέρδη των εφοπλιστών

Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αγχώθηκε «για τα κέρδη των εφοπλιστών» και αυτό τους το άγχος «θέλουν να το περάσουν και στον ελληνικό λαό, ως δήθεν «εθνικό πρόβλημα», που δήθεν επιτάσσει για «εθνικούς λόγους» την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα! Όμως αυτό το άγχος, αυτό το πρόβλημα, δεν είναι ζήτημα του ελληνικού λαού, αλλά της δικής τους καπιταλιστικής οικονομίας».

Και πρόσθεσε ότι για να λύσουν αυτό το πρόβλημα «αύριο δεν θα διστάσουν να στείλουν και την Πολεμική Αεροπορία, για την ενίσχυση της οποίας πριν λίγο διάστημα πανηγύριζαν. Κι αυτό συμβαίνει γιατί είναι πανέτοιμοι να πληρώσουν όχι μόνον από την τσέπη του ελληνικού λαού τους νέους πολέμους τους, αλλά και με το αίμα του».

Επιστολές στρατευμένων

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για εκατοντάδες επιστολές νέων στρατευμένων ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι «η περήφανη αταλάντευτη στάση τους απέναντι στην τρομοκρατία που επιχειρείται να τους ασκηθεί, μας γεμίζουν δύναμη και περηφάνια. Είμαστε στο πλευρό τους».

Έστειλε δε μήνυμα στην κυβέρνηση: «Κάτω τα χέρια από τα στρατευμένα παιδιά μας που σηκώνουν ανάστημα!

»Το ΚΚΕ από εδώ από το Σύνταγμα καλεί το λαό μας να μην επιτρέψει να συνεχίζεται αυτή η εγκληματική εμπλοκή! Τον καλούμε να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας φωνή… Να μην υποκύψει στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν πάνε εκεί, στου χάρου τα δόντια, για να υπερασπίσουν «εθνικά συμφέροντα»!

» Καμία συναίνεση στη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης! Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος!

» Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο πολεμικό μακελειό, που στήνουν στην Ερυθρά θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο.

» Να επιστρέψει τώρα πίσω η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα και η ελληνική πυροβολαρχία από τη Σαουδική Αραβία, όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό σε ιμπεριαλιστικές αποστολές!».

Ο Μητσοτάκης παριστάνει τον «ήρωα πολέμου»

Αναφερόμενος στην Ουκρανία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στηλίτευσε και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό, λέγοντας ότι «παριστάνει τον ήρωα πολέμου».

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό εξηγήσει τις συμφώνησε με τον Ζελένσκι και σε τι κινδύνους επιχειρεί να εμπλέξει τη χώρα.

«Παρεμπιπτόντως, οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας τον έχουν νιώσει τον πόλεμο πολύ καλά στο πετσί τους, όχι τώρα, όχι μόνο από το 2022 που έγινε η απαράδεκτη ρωσική εισβολή, αλλά από το 2014, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε, μετά την επέμβαση και το πραξικόπημα των ΗΠΑ και της ΕΕ» ανέφερε ο Κουτσούμπας…

Και σχολιάζοντας την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό είπε πως «δέκα χρόνια πριν, την Πρωτομαγιά του 2014, οι εκλεκτοί του Ζελένσκι, οι ναζί του «Δεξιού Τομέα», που μας κουβαλήσατε και στη Βουλή να βγάλουν λόγους, είχαν σφάξει 100 συνδικαλιστές, κυρίως ρωσόφωνους, στο κτήριο των συνδικάτων. Αλήθεια, εκεί πήγατε να αφήσετε κανένα λουλούδι; Μάλλον όχι»…

Για να υπενθυμίζει ότι το  ΚΚΕ «από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτού του πολέμου, ως συνέπεια της ολοκλήρωσης της ανατροπής του σοσιαλισμού και της επακόλουθης διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης. Εμείς, άλλωστε, από τότε είχαμε προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τους λαούς, όταν όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα «χοροπηδούσαν» από χαρά. Όταν παρουσίαζαν τα καθεστώτα τύπου Πούτιν σαν τους απελευθερωτές των λαών και έκλειναν μπίζνες μαζί τους, μέχρι και αδελφοποιούσαν τα κόμματά τους!»

«Λαγός» ο Μακρόν

Ο Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ως «λαγό» που έθεσε και το ζήτημα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. «Μιλάμε δηλαδή για τη φανερή, άμεση στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπου συμμετέχει η χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως αν η ΕΕ υπερασπιζόταν το λαό της Ουκρανίας και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών «θα είχε σταθεί στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, που εδώ και 70 χρόνια βιώνει την εισβολή και κατοχή του Ισραήλ. Αν ίσχυε αυτό, θα ήταν στο πλευρό του λαού της Κύπρου, που φέτος συμπληρώνει 5 δεκαετίες τουρκικής εισβολής και κατοχής και η μόνη συμβολή της ΕΕ ήταν οι «πλάτες» που κάνει στην Τουρκία για την νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της κατοχής, με σχέδια τύπου Ανάν».

Όπως είπε «μια ματιά στο τι συνέβηκε στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία, στην Κύπρο είναι αρκετή για να δούμε την υποκρισία των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών».

Κάνουν τα στραβά μάτια

«Χρόνια τώρα “κάνουν τα στραβά μάτια”, στηρίζοντας επί της ουσίας τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφερόμενος και στα ελληντουρκικά όπου όπως επεσήμανε στήνεται «μια “μηχανή” διευθέτησης πάνω στον πέρα για πέρα αφερέγγυο “άξονα” του ευρωατλαντισμού, προετοιμάζοντας νέους επώδυνους συμβιβασμούς για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας. Μόνο και μόνο για να “στρωθεί ο δρόμος” στη λεγόμενη “συνεκμετάλλευση” από τα κάθε είδους μονοπωλιακά συμφέροντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον των δυο λαών, για την ειρήνη, αλλά και το περιβάλλον».

Χαρακτήρισε «το δίλημμα ΝΑΤΟϊκή διευθέτηση στα ελληνοτουρκικά ή θερμό επεισόδιο και πόλεμος είναι ένα κάλπικο δίλημμα, μιας και το ένα κάθε άλλο παρά αποκλείει το άλλο» σημειώνοντας ότι «ο λαός μας δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που τον σέρνουν στον πόλεμο!».

Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην ΕΕ του πολέμου, ενισχύοντας το ΚΚΕ, γιατί όπως είπε «ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να μπει τέλος στον σάπιο κόσμο των πολέμων».

Related posts

Ελληνική Λύση: Αποχώρησε η Αλεξοπούλου – «Κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας»

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του έργου της κυβέρνησης

banks

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά – Με πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά

banks

Στυλιανίδης – «Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν λέει πολλά, κάνει πολλά»

banks

Οι πέντε παραιτήσεις και η μία διαγραφή που πλήγωσαν την κυβέρνηση – Ανοιχτός ο δρόμος για ανασχηματισμό

banks

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

banks1