19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Κ. Σκρέκας: Η Δυτ. Μακεδονία μπορεί να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις

Τη βεβαιότητα ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσης σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη την οποία επισκέφθηκε ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή των υφυπουργών Εσωτερικών – αρμόδιου για τη Μακεδονία-Θράκη, Στάθη Κωνσταντινίδη και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ο κ. Σκρέκας και οι δύο υφυπουργοί είχαν συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και σε δηλώσεις του ανέδειξε το έργο που έχει παράξει ως Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι ο κ. Κασαπίδης «δούλεψε με διαφάνεια, όραμα και σχέδιο παράγοντας μετρήσιμο έργο για τον τόπο του».

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με ενδιαφερόμενους επενδυτές και εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων. Ακολούθησε νέα σύσκεψη, παρουσία του κ. Κωνσταντινίδη και της βουλευτή Καστοριάς, Μαρίας Αντωνίου, με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γούνας, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαϊδα και τις «Ορεινές Φυτείες Γκόση».

«Συναντήσαμε τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και τους περιγράψαμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό πυλώνα και αρωγό την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας.

Σημείωσε ακόμη πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων, υψηλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας ώστε να σταματήσουν να φεύγουν από την περιοχή οι νέες και οι νέοι κι έτσι να αντιστραφεί η τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού.

«Ο Γιώργος Κασαπίδης εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσίασε το όραμα να μετατρέψουμε  το παραγωγικό μοντέλο αυτής της περιοχής στηρίζοντας την έρευνα και την καινοτομία, ώστε η Δυτική Μακεδονία να φύγει σταδιακά από την παραδοσιακή οικονομική δραστηριότητα που ήταν η αξιοποίηση του λιγνίτη, να φύγει δηλαδή από τη μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη και να δημιουργήσουμε εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες στον πρωτογενή τομέα στη βιομηχανία και δη στη βαριά βιομηχανία, προκειμένου να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να αντικατασταθούν αυτές οι οποίες έχουν χαθεί λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων» σημείωσε ο κ. Σκρέκας. Όπως επισήμανε, «σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε επιτύχει να νομοθετήσουμε το στρατηγικό σχέδιο το οποίο υλοποιούμε, να διασφαλίσουμε 7 δισ. ευρώ από χρηματοδοτικές πηγές για να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα σε υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις και βεβαίως να δημιουργήσουμε τους χώρους υποδοχής, βιομηχανικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές, αυτών των επιχειρήσεων».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως «πρόκειται να γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις με εμβληματικές αυτές σε mega factories, τεράστια εργοστάσια που θα παράγουν προϊόντα, όπως για παράδειγμα μπαταρίες, που θα χρησιμεύσουν για να επιτύχει συνολικά η Ελλάδα την πράσινη μετάβαση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στήριξη των γουνοποιών, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «δέσμευση της κυβέρνησής παραμένει διαχρονικά η στήριξη των νοικοκυριών και της ελληνικής οικογένειας αλλά και της ελληνικής παραγωγικής βάσης απέναντι στις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας». «Κάθε φορά συνεπώς που κάποιος οικονομικός κλάδος, όπως για παράδειγμα ο κλάδος της γούνας τώρα, αντιμετωπίζει κρίση, είμαστε παρόντες, όπως έχουμε αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια, να τον στηρίξουμε» πρόσθεσε.

Related posts

«Αθηναϊκή Ριβιέρα»: Επιταχύνεται η τουριστική επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας

banks

Εποχικά είδη: Οι ΚΑΔ που ανοίγουν-Οι όροι λειτουργίας-«Μέσα» και τα σούπερ μάρκετ

banks

Κ. Μίχαλος: Απειλή για την αγορά η δυσανάλογη αύξηση των ναύλων εμπορευματοκιβωτίων

banks

ΥΠΑΑΤ: Νέο πρόστιμο 165.000 ευρώ σε εταιρεία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα

banks

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμίας υποβολής Ε9

banks

Μέχρι πότε παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες

banks