18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

Λαβρόφ: Έφτασε η ώρα για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση στο ΟΗΕ ότι πλέον έχει φτάσει η ώρα για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι τα στρατεύματα της Μόσχας θα βοηθούσαν σε αυτό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε παράλληλα τη Δύση ότι προσπαθεί να γίνει μεσολαβητής μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που όπως είπε δεν χρειάζεται.

“Το Ερεβάν και το Μπακού τακτοποίησαν πραγματικά την κατάσταση”, είπε ο Λαβρόφ. “Ήρθε η ώρα για αμοιβαία οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτό”, είπε μέσω μετάφρασης.

Η αρμενική ηγεσία του αποσχισμένου Ναγκόρνο-Καραμπάχ δήλωσε το Σάββατο ότι οι όροι της κατάπαυσης του πυρός με το Αζερμπαϊτζάν εφαρμόζονται, ενώ προχωρούν οι εργασίες για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και την απομάκρυνση των τραυματιών.

Related posts

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί για μια “δεκαετία χαμένων ευκαιριών” για την παγκόσμια οικονομία

banks

Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για “απρόβλεπτες” ενέργειες στην Μαύρη Θάλασσα

banks

Ιράν: Νεοσύλλεκτος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στρατιώτες

banks

Ρωσία – Ουκρανία… διαφωνούν για το πότε νικήθηκε ο ναζισμός: 8 ή 9 Μαΐου; – Ζαχάροβα: “Ζελένσκι, είσαι Ιούδας και φασίστας”

banks

UNRWA: Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα προς τη βόρεια Γάζα

banks

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με drones σε λιμενικές εγκαταστάσεις στον Δούναβη, κοντά στη Ρουμανία

banks